През деня в събота ще е предимно слънчево и ще

...
През деня в събота ще е предимно слънчево и ще
Коментари Харесай

Затопля се, но следобед ще вали и гърми

През деня в събота ще е най-вече слънчево и ще се затопли. Около обяд над Източна България ще се образува купесто-дъждовна облачност тук-там, основно над тези региони, ще превали дъжд, съпроводен от гръмотевици.

Вятърът в източната половина на страната вятърът ще сдържан от североизток, а над останалата част – най-вече западен.

Максималните температури ще бъдат сред 20° и 26°С

Екипът на MeteoBalkans издава карта с предизвестия за рисково време, които са годни за събота. На нея сме посочили регионите, където вероятността за рискови феномени е най-голяма.
 Прогноза за 20 ти май: времето се усъвършенства и ще се затопля
Жълт код: Издаваме код за слаби гръмотевични стихии и проливни превалявания, като предстоящото сумарно количество дъжд ще е сред 15-20л/кв.м. Валежите над тези региони ще са най-вече в следобедните часове и ще са на по-малко места.

Времето в София

През нощта против събота ще доминира раздрана облачност и превалявания не се чакат. Денят ще стартира със слънчево време. Следобед облачността още веднъж ще се усили и тук-там ще превали и прегърми.

Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще са сред 11°С, а оптималните – до 22°С.

Времето в планините

Очакваме чудесни условя за туризъм. Времето ще най-вече слънчево и топло.

Временни нараствания на облачността чакаме в следобедните часове и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб източен вятър, а по най-високите върхове до мощен от североизток. Максималната температура на 1200-1300 метра ще е към 14°, на 2000 метра - към 8°.

Времето по Черноморието

През нощта против събота ще се задържи с раздрана облачност. През деня ще бъде най-вече слънчево и топло. След обяд и с краткотрайни нарастване на облачността, като тук-там по южното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от североизток. Максимални температури ще са сред 22-23°. Температурата на морската вода - 15-20°.

Времето на Балканите

И през идващите часове въздушната маса над полуострова ще остане постоянна. Само на обособени места, и то най-вече по планините и Южна Гърция, ще се развива купесто-дъждовна облачност и на обособени региони ще превали и прегърми. Над останалата част от полуострова времето ще е най-вече слънчево и топло. Температурите ще се покачват.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР