През деня в събота облачността ще се задържи значителна. Очакват

...
През деня в събота облачността ще се задържи значителна. Очакват
Коментари Харесай

Дъждовна и мъглива събота

През деня в събота облачността ще се задържи забележителна. Очакват се и превалявания над Западна и Централна България, а над Източна България облачността ще се задържи забележителна. По-значителни ще са преваляванията над Родопите и Пирин. Подобряване на времето чакаме към края на деня, над Западна България, тогава облачността ще стартира да се раздира.

Дневните температури ще се намалят, като оптималните ще бъдат сред 8° и 12°С. По-високи ще бъдат в Южна България - до 12-13°С.

Времето в София

През нощта против събота, ще доминира променлива облачност. В ранните утринни часове ще има условия и за понижена видимост. През деня облачността ще се задържи забележителна - със превалявания от дъжд.Минималните температури са сред плюс 5-6°С. Ще духа слаб източен вятър. Дневните температури ще се покачат и ще бъдат до 9-10°С.

Времето по планините

По-значителна облачност се чака над планините от Западна и Централна България. Очакват се и превалявания от дъжд, а над 1400 метра - и от сняг. Над планинските региони от Източна България ще се задържи раздрана. Ще духа мощен, по високите елементи и плевел вятър от югоизток. Максималната температура на височина 1100-1200метра надморска височина ще са сред 5°С, на 2000 метра – към минус 1°.

Времето по Черноморието:

Очакваме забележителна облачност, а заран и с условия за намелена видимост. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Дневните температури ще са сред 8-10°С.

Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме повишение на равнищата на фини прахови частици в утринните часове, над по-големите градове. Стойностите ще са сред 60-80мкг/м3 при норма към 50 мкг/м3.

Пътна информация:
Не се чакат проблеми...

Времето на Балканите

На доста места времето ще е най-вече облачно с превалявания от дъжд. Подобряване на времето и без превалявания се чакат над крайните южни региони. Температурите ще са в развой на намаляване, само че остава топло за началото на март.

 

Прогноза Имре Дузмат, Meteo Balkans
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР