През деня в по-голямата част от страната ще превалява сняг,

...
През деня в по-голямата част от страната ще превалява сняг,
Коментари Харесай

Навлизаме в най-студените януарски дни: София се събуди под снежна завивка

През деня в по-голямата част от страната ще превалява сняг , тук-там в низините подправен с дъжд. След обяд от северозапад облачността ще стартира да се раздира и понижава. С сдържан, в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен северозападен вятър ще нахлува леден въздух.

Сутрешните температури ще са сред минус 3 и 2 градуса, в София към минус 1 градус, оптималните към 14.00 часа ще са сред 0 и 5 градуса, в София - към 0 градуса; до края на денонощието сензитивно ще се намалят и в съвсем цялата страна и ще станат негативни.

Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е забележителна и тук-там ще превали дъжд, след обяд подправен със сняг. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Температурите ще се намаляват и към 14.00 часа ще са 3-5 градуса. Температурата на морската вода е към 7 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще превалява сняг. Привечер преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра и намалее. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Температурите бързо ще се намаляват и към 14.00 часа на височина 1200 метра ще е към минус 4 градуса, на 2000 метра - към минус 9 градуса.

През почивните дни ще бъде прохладно и студено. Облачността ще е по-често забележителна.

Ще има и валежи от сняг , повече като количество в неделя. Минималните температури в множеството места ще са сред минус 8 и минус 3 градуса, в обособени котловинни региони при скъсване на облачността - до минус 12 градуса.

В снежна конюнктура се разсъни столицата ни.

Още през нощта поради преваляванията от сняг започнаха обработки със смеси против замръзване и снегопочистване. Работата по снегопочистването е почнала към 04:00 ч. във високите места на Столична община, а сега се правят обработки във всички региони на територията на столицата. На терен са 137 снегогопочистващи машини към този час, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Фирмите, ангажирани със зимното разчистване на града, правят обработки със смеси против замръзване, както и избутване на сняг заради изобилните превалявания. Обработвани са улици и булеварди, по които се движи градския превоз, стръмни сектори и мостове, общинска пътна мрежа, както и Южната дъга на Околовръстен път и " Самоковско шосе ".

От през днешния ден навлизаме в най-студените януарски дни

От Столична община допълват, че е почнало и почистването на съществени улици в кварталите в някои региони като " Лозенец ", " Витоша ", " Овча Купел " и стръмни сектори в " Слатина ". Работи се и в с. Плана, с. Железница, с. Пасарел, с. Бистрица в регион " Панчарево ".

Извършва се и опесъчаване и разчистване на планинските пътища на Природен парк " Витоша ": " Драгалевци - Алеко " и " Бояна - Златните мостове ".

В момента градският превоз в София се движи на всички места по нормалните си направления, се показва в известието.

Контролът на дейностите по снегопочистването се прави от екипи на Столичен инспекторат.

От Столична община припомнят на водачите на коли да употребяват транспортните средства, оборудвани за придвижване при зимни условия и да карат, спазвайки отдалеченост и със съобразена скорост.

В снежна конюнктура се разсъни столицата ни. 

Още през нощта заради валежите от сняг  започнаха обработки със смеси против замръзване и снегопочистване. Работата по снегопочистването е почнала към 04:00 ч. във високите места на Столична община, а сега се правят обработки във всички региони на територията на столицата. На терен са 137 снегогопочистващи машини към този час, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Фирмите, ангажирани със зимното разчистване на града, извършват обработки със смеси против замръзване, както и избутване на сняг заради изобилните превалявания. Обработвани са улици и булеварди, по които се движи градския превоз, стръмни сектори и мостове, общинска пътна мрежа, както и Южната дъга на Околовръстен път и " Самоковско шосе ".

От Столична община допълват, че е почнало и почистването на съществени улици в кварталите в някои региони като  " Лозенец ", " Витоша ", " Овча Купел "  и стръмни сектори в " Слатина ". Работи се и в с. Плана, с. Железница, с. Пасарел, с. Бистрица в регион " Панчарево ".

Извършва се и опесъчаване и разчистване на планинските пътища на Природен парк " Витоша ":  " Драгалевци - Алеко " и " Бояна - Златните мостове ".

В момента градският превоз в София се движи на всички места по нормалните си направления, се показва в известието.

Контролът на дейностите по снегопочистването се прави от екипи на Столичен инспекторат.

От Столична община припомнят на водачите на коли да употребяват транспортните средства, оборудвани за придвижване при зимни условия и да карат, спазвайки отдалеченост и със съобразена скорост.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР