През деня в петък ще преобладава разкъсана облачност, а в

...
През деня в петък ще преобладава разкъсана облачност, а в
Коментари Харесай

Временно захлаждане, на места - дъжд

През деня в петък ще доминира раздрана облачност, а в следобедните часове на обособени места, най-вече в планинските региони и Североизточна България, ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще продължи да нахлува по-студен въздух.

Максимални температури ще са сред 17 и 19°С. Най-високи ще са стойностите в Горнотракийската равнина и Дунавската низина и Сандански - сред 20-22°С.

Времето в планините няма да е уместно за туризъм и зимни спортове. През деня ще е облачно, а в следобедните часове в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан североизточен, по билата - западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 11°, на 2000 метра - към 4°.

Денят по Черноморието ще стартира със забележителна облачност. След обяд тя ще се раздра и ще понижава до слънчево време. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха - 16°-18°. Температурата на морската вода ще е 13°-15°С.

Прогноза за ФПЧ - Не се чакат замърсявания в огромните градове - равнищата на фини прахови частици в атмосферата ще са в норма.

Времето в София – През нощта против петък от запад облачността последователно ще се раздра и в обособени региони ще се откри ясно време. Температурите в столицата ще се намаляват. Очакваните минимални стойности ще са сред 6°-7°С, а оптималните - до 17°С. През деня времето ще е с раздрана облачност, а в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна, само че превалявания са малко евентуални.

Времето в Балканите – След прекосяването на студения фронт, температурите на полуострова ще се намалят. На доста места ще е със забележителна облачност и ще превали слаб дъжд. По-значителна превалявания ще има след обяд в Рило-Родопска област и в Северна Гърция.

Източник: MeteoBalkans.com
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР