През деня в неделя, облачността ще се задържи значителна и

...
През деня в неделя, облачността ще се задържи значителна и
Коментари Харесай

Облачна и дъждовна неделя, но остава топло

През деня в неделя, облачността ще се задържи забележителна и над Западна и Централна България ще превали дъжд. Над Източна България, облачността ще се задържи раздрана. Ще духа слаб югозападен вятър, а в Източна България - до сдържан вятър от югоизток.

Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 15° и 20°С. По-ниски в Западна България - до 13-14°С.

Времето в София

В ранните утринни ще има условия и за понижена видимост. През деня се чакат и превалявания от дъжд. Минимални температури са сред плюс 7-9°С. Ще духа сдържан югозападен вятър. Дневните температури ще се покачат и ще са до 15-16°С.

Времето по планините

По-значителна облачност се чака над планините от Западна и Централна България. Очакват се и превалявания от дъжд, а над 1700 метра - и от сняг. Над планинските региони от Източна България ще се задържи раздрана. Ще духа сдържан до мощен южен вятър. Максималната температура на височина 1100-1200метра надморска височина ще са сред 7-9°С ще е към 10°, на 2000 метра – към минус 3-5°.

Времето по Черноморието:

Очакваме раздрана висока облачност, а заран и с условия за намелена видимост. Ще духа слаб до сдържан югоизток вятър. Ще се задържи относително топло за края на февруари, като дневните температури ще надминат 15-18°С.

Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме повишение на равнищата на фини прахови частици в утринните часове, над по-големите градове. Стойностите ще са сред 70-90мкг/м3 при норма към 50 мкг/м3.

Пътна информация:
Не се чакат проблеми...

Времето на Балканите

Влошаване на времето чакаме над крайните южни региони от полуострова. Причината за неприятното време е преминаващ средиземнооморски циклон. На доста места по Адриатическото крайбрежие и Южна Гърция, ще образуват и гръмотевични стихии. Над останалата част, облачността ще се задържи раздрана. Над България и Румъния със слаби превалявания от дъжд. Температурите ще се задържат нетипично високи за февруари.

Прогноза Имре Дузмат,
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР