През деня в четвъртък ще се задържи предимно облачно с

...
През деня в четвъртък ще се задържи предимно облачно с
Коментари Харесай

Връхлитат ни студ, гръмотевични бури и порои, ето къде

През деня в четвъртък ще се задържи най-вече облачно с превалявания от дъжд, като обилни по количества се чакат над Южна и Източна България. Вятърът ще отслабне и ще е слаб от северозапад.След обяд от запад преваляванията ще стартират да стопират. Най-късно в Източна България и планинските региони

Максималните температури ще бъдат в необятни граници – от 10°-12°C в северозападните региони. Доста по-високи – до 14°-16°C, в Югоизточна България.

Времето в София

През нощта против четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква леден въздух. По най-високите Софийски полета дъждът ще се примесва със сняг, само че не се чака да се натрупа снежна завивка!

Минималните температури ще са сред 4-5°С, а оптималните – към 10°С.

През деня ще е най-вече облачно със слаби превалявания от дъжд. След обяд от запад преваляванията ще стартират да стопират.

Времето по планините

На доста места в Рило-Родопския масив ще паднат обилни превалявания от дъжд, като най-интензивни ще са явленията през нощта против четвъртък.

Бъдете деликатни! Повишава се рискът от свлачища и местни наводнения в Рило-Родопския масив!

През деня в четвъртък ще е най-вече облачно със обилни превалявания от дъжд. Над 800-900 метра преваляванията ще са и от сняг. Вятърът ще е мощен от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 5°C, на 2000 метра - към минус 4°C.

Времето по Черноморието

През целя ден ще е облачно и дъждовно. Очакваме и гръмотевична активност в следобедните часове. Ще духа сдържан до краткотрайно мощен вятър от югозапад, само че с наклонност да се ориентира от северозапад и да стихне. Максималните температури ще бъдат сред 12°C и 14°C. Температурата на морската вода ще бъде към 8-12°C. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Времето на Балканите

През последните дни на тази седмица средиземноморски циклон ще окаже въздействие на времето на Балканския полуостров.

Очакваните превалявания на 17 и 18 април ще покачат доста равнищата на подпочвените води, което ще ускори риска и от активизиране на свлачища в Северна Гърция и региона на Рило-Родопския масив. Очакваните количества превалявания тук-там ще надминат 50 -80/кв.м. Валежи от сняг се чакат в Динарските планини и Сърбия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР