През деня ще е почти без валежи. Облачността ще започне ...

През деня ще е почти без валежи. Облачността ще започне

Чака ли ни циганско лято тази седмица?

През деня ще е съвсем без превалявания. Облачността ще стартира последователно да се раздира и понижава. Сутринта тук-там по поречията и в низините ще има мъгла. След обяд ще се появи слаб северозападен вятър. Дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще са сред 12 и 17 градуса.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, на отделни места с ръмежи. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 15-16 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще доминира облачно и мъгливо време, на отделни места със слаби превалявания от дъжд. След обяд облачността ще стартира да се раздира и понижава. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 10 градуса, на 2000 метра-към 3 градуса

Във вторник и сряда ще има раздрана облачност, най-вече забележителна през първия ден над Южна България. Вятърът ще стихне и в утринните часове ще тук-там в низините видимостта ще е намалена. Минималните температури ще се намалят, а дневните ще се покачат с 2-3 градуса.

Източник: novinite.bg