През деня облачността ще се увеличи, ще е предимно висока

...
През деня облачността ще се увеличи, ще е предимно висока
Коментари Харесай

Синоптиците обявиха за нова аномалия в последните дни на януари

През деня облачността ще се усили, ще е най-вече висока и междинна, но валежи са малко евентуални. Видимостта в следобедните часове ще се усъвършенства, само че на обособени места в низините и котловините, през по-голямата част от деня, ще остане понижена.

 
Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е слаб до сдържан и с него ще се придвижва по-топъл въздух. Дневните температури ще са в необятни граници: от 1-3 градуса в Северозападна до 10 - 12 градуса тук-там в Югоизточна България и Предбалкана.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна, само че превалявания не се чакат. Вятърът ще е сдържан от юг-югозапад. Максималните температури ще са от 8 градуса по Северното Черноморие, до към 12 градуса по Южното. Температурата на морската вода е към 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините, след краткотрайното скъсване, денем, облачността още веднъж ще се усили. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще е сдържан до мощен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5 градуса, на 2000 метра - към минус 1 градус.

Динамично и относително топло за края на януари ще се задържи времето през идващите дни. Във вторник в източната половина от страната ще се усили южният вятър и дневните температури там ще са високи: над 10 градуса, тук-там до 15; по ниски ще остават в Западна България, изключително в северозападните региони, където има снежна завивка.
 
В Западна и Централна България ще стартират и валежи, най-вече от дъжд, по-съществени във вторник в югозападните региони. В планините над 900-1000 м ще вали сняг, в северозападните региони, а в нощните часове и по високите полета на Западна България, е допустимо дъждът да се примесва и краткотрайно да минава в сняг. По-малка е вероятността за превалявания в източните региони.
 



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР