През деня атмосферата отново ще е нестабилна. Около обяд ще

...
През деня атмосферата отново ще е нестабилна. Около обяд ще
Коментари Харесай

Топла неделя, но с гръмотвични бури

През деня атмосферата още веднъж ще е нестабилна. Около обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места, изначало над планинските региони, а по-късно денем и над по-голямата част от страната ще паднат обилни превалявания. Ще има условия и за дребна и междинна по мярка градушка.Над планинските региони от Западна и Централна България преваляванията могат да провокират и местни наводнения, като преливане на реки.

Максималните температури едва ще се намалят и ще са сред 24 -26°. Най-високи ще са те в Дунавската низина и в Горнотракийската низина - до 25-27°С.

Отново времето в планините няма да е уместно за туризъм!

Още до обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми.

Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 18°, на 2000 метра - към 9°.

Времето по Черноморието

Денят ще стартира с раздрана облачност. Следобяд на доста повече места, основно по северното и южно крайбрежие, ще паднат проливни превалявания. Ще духа слаб вятър от североизток. Максимални температури на въздуха: 24°-25°. Температурата на морската вода ще е 15°-18°.

Времето в София

През нощта против неделя времето в столицата ще доминира раздрана облачност и тук-там ще превали и прегърми. След среднощ явленията краткотрайно ще затихнат.

До обяд ще е слънчево, а следобяд с развиване на купесто-дъждовна облачност тук-там към Софийската долина ще превали и прегърми. Очакваните минимални температури ще са към 12°С, а оптималните - до 26°С.

Времето на Балканите

През идващите часове полуостровът ще попада под въздействието на транспорт на по-топла въздушна маса, която ще увеличи още температурите. В следобедните часове на доста места ще се образуват и гръмотевични стихии.

Източник: Meteo Balkans
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР