През деня атмосферата отново ще е нестабилна. Около обяд ще

...
През деня атмосферата отново ще е нестабилна. Около обяд ще
Коментари Харесай

И днес дъждове и бури с градушки, ето къде

През деня атмосферата още веднъж ще е нестабилна. Около обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места, изначало над планинските региони, а по-късно денем и над по-голямата част от страната ще паднат обилни превалявания. Ще има условия и за дребна градушка и увеличаване напразно. Над планинските региони от Западна и Централна България преваляванията могат да провокират и местни наводнения, като преливане на реки.

Максималните температури едва ще се намалят и ще са сред 24 -26°. Най-високи ще са те в Дунавската низина и в Горнотракийската низина - до 25-27°С.

Екипът на MeteoBalkans издава карта с предизвестия за неприятно време, които са годни за събота. На нея са показани регионите, където вероятността за рискови феномени е най-голяма.

Жълт код: Издаваме код за слаби гръмотевични стихии и проливни превалявания, като предстоящото сумарно количество дъжд ще е сред 15-20л/кв.м. Валежите над тези региони ще са най-вече в следобедните часове и ще са на по-малко места.

Оранжев код: Издаваме този код за проливни превалявания или " обложени ” превалявания. Валежите на изолирани места над посочените региони ще са обилни по количества.

Очакваните превалявания могат да доближат до 25-40 л/кв.м.

Над тези региони те ще са съпроводени от засилена гръмотевична активност, мощен вятър и дребна градушка (известни и като шквалови явления).

Времето в планините – няма да е уместно за туризъм!

Още от сутринта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми.

Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 10°.

Времето по Черноморието

Денят ще стартира с купеста облачност. След обяд на доста повече места, основно по северното и южно крайбрежие, ще паднат проливни превалявания. Ще духа слаб вятър от североизток. Максимални температури на въздуха: 24°-25°. Температурата на морската вода ще е 15°-18°.

Времето в София

До обяд ще е слънчево, а следобяд с развиване на купесто-дъждовна облачност тук-там към Софийската долина ще превали и прегърми. Очакваните минимални температури ще са към 12°С, а оптималните - до 26°С.

Времето на Балканите

През идващите часове полуостровът ще попада под въздействието на транспорт на по-топла въздушна маса, която ще увеличи още температурите. В следобедните часове на доста места ще се образуват и гръмотевични стихии.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР