През декември правителството очаква да е най-големият натиск на пандемията

...
През декември правителството очаква да е най-големият натиск на пандемията
Коментари Харесай

Правителството очаква пика на пандемията през декември

През декември държавното управление чака да е най-големият напън на пандемията от ковид и се пробва да предприеме целия набор от ограничения – здравни и социално-икономически, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в неделя. Здравният министър Костадин Ангелов пък прикани хората да са виновни и да не пият безсистемно антибиотици, тъй като това лимитира опцията за лекуването ми при болест и се основават мултирезистентни варианти вируси с дълготрайни последствия.

" Очаква се, може би, най-тежкият напън от страна на пандемията да е месец декември. Това е прогноза, която не се базира на повтарящ се модел. Досега не сме се сблъсквали с това заболяване, науката знае към момента малко за него. Но в един миг, даже и без ваксина, самият факт, че един забележителен % от популацията ще се е срещнало със болестта, ще ограничи разпространяването. Но това би трябвало да върви със спазването на всички ограничения “, съобщи Томислав Дончев пред Нова телевизия в неделя.

" Държавата би трябвало да е на мястото си, държавните контролни органи би трябвало да наблюдават за спазването на ограниченията. Обществото би трябвало също да поставя старания ", сподели той

Макар в медиите непрекъснато до излизат информации за претрупани болнични системи, а министър Ангелов да бе в болничното заведение в Шумен, където е претъпкано и се връщат пациенти, Дончев счита, че в страната има разкрити задоволително кревати за лечение.

Нужда от по-добра съгласуваност
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР