През далечната 1930 година в Женева е издадена една емигрантска

...
През далечната 1930 година в Женева е издадена една емигрантска
Коментари Харесай

10 типа мъже, за които не бива да се омъжвате: съвети от 1930 година

През далечната 1930 година в Женева е издадена една емигрантска брошура, написана от професор Херлинг, която дава скъпи препоръки на младите дами по какъв начин да подберат мъжа, с който мислят да прекарат остатъка от живота си.

Интересно е да хвърлим взор върху 10 от тези съвета и да съпоставим държанието на мъжете преди повече от 80 години и в този момент. Дали пък те няма да се окажат настоящи? И по този начин, не трябва да се омъжвате за човек:

1. „ Който е убеден , че всичко, което прави, е великолепно “.
По принцип дамите харесват уверени мъже, само че с рационална граница. Ако мъжът е прекомерно самонадеян, рискува да не покрие равнището на упованията с действителните му благоприятни условия или другояче казано „ по женски “- надут пуяк, въздух под налягане и прочие

2. „ Който не може да мине пред огледалото , без да се полюбува на себе си “.
Мили мъже, това е работа на дамите!

 10 вида мъже, за които не трябва да се омъжвате: препоръки от 1930 година

3. „ Който всяка седмица или по-често сменя възлюбената си “.
Зрелите и подготвени за сватба дами избират сигурния, лоялния и сериозен мъж… останаха ли въобще такива?

4. „ Който има пристрастия към картите и алкохола “.
Мъжете харесват да се събират в компании, да пушат, да пият и да играят карти, което се приема обикновено. Но, в случай че мъжът до вас е хазартен вид и виждате, че има сериозен проблем със залозите и дълговете… По-добре кажете „ Сбогом! “.

5. „ Който няма цел да заработва за порядъчен живот на жена си, а също и на потомството си “.
Както към този момент споделих, дамите харесват сериозен и сигурен мъж до себе си, с визия за бъдещи триумфи и развиване. Този целенасочен мъж, който ще уреди спокойния живот на фамилията.

6. „ Който има табиет да си гризе ноктите или да върви непрекъснато с мръсни нокти. Следва да не се омъжвате за човек неугледен “.
Без да ставаме прекомерно повърхностни, външния тип и визия вършат голямо усещане на дамите или по-специално дребните неща, които свидетелстват за това по какъв начин един мъж се поддържа – миризмата му, ноктите, косата и лицето. Мъже, къпете се!

7. „ Който е по-стар от вас с повече от 12 години или вие сте по-възрастна от мъжа с повече от 12 години “.
В днешно време сме очевидци на много случаи като: „ Когато има обич, годините са единствено цифра “, сподели дядото на госпожица, по-млада от протезите му. Или пък зрели дами, които „ ловуват млади и сочни части “ по заведенията. Но кои сме ние да съдим? Като се обичат младите (и не толкоз младите), да се взимат!

8. „ Не следва да стъпвате в брак с известни, велики мъже – велики художници, актьори, учени, музиканти, лекари. В болшинството от случаите, тези хора са нервни и напълно отдадени на своето велико дело. “
Всъщност това е един много рационален съвет. Жените харесват да бъдат център на мъжкото внимание, да бъдат обсипвани с обич и грижовност. Но когато усетят конкуренция, даже в специалността на мъжа до тях, пораждат проблеми. За тях „ предан на специалността си “ автоматизирано значи „ неотдаден на мен “. Женска природа просто…

 10 вида мъже, за които не трябва да се омъжвате: препоръки от 1930 година

9. „ Който има глас, наподобяващ кучешки лай или тон от счупено стъкло – подобен глас свидетелства за заядливост и непоносимост. Такъв мъж никога не се явява добър. “
Колкото и да е необичайно, дамите обръщат внимание и на гласът на един мъж. Не, че това е основателна причина за брак, само че несъмнено способства за цялостната оценка.

10. „ Опасни за брак са мъжете, гости на обществени домове – те са се сдобили с болна душа и тяло. Встъпвайки в брак, те са уверени, че са здрави, само че крият у себе си страшни заболявания, които могат да погубят вас и вашето семейство “.
Бихме могли да кажем, че този съвет е леко поостарял, само че можем да го осъвременим – благи дами, не встъпвайте в брак с мъж, който постоянно сменя любовниците си. Освен че има известна заплаха за здравето ви, няма по какъв начин да сте сигурни в неговата честност даже след сватбения обет.

Е, дами, горчиво!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР