През бюджета могат да се парвят реформи, това е политически

...
През бюджета могат да се парвят реформи, това е политически
Коментари Харесай

Проф. Вълчев: Трябва да има диалог между институциите, за да се намали престъпността

През бюджета могат да се парвят промени, това е политически знак кое е приоритет. На фона на целия държавен бюджет 20 млн. лева са прашинка. Това сподели деканът на Юридическия факултет в СУ " Св. Климент Охридски " проф. Даниел Вълчев в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

Здравеопзването и образованието са вървели още от времето на Тодор Живков с идентични бюджети. Когато аз бях министър Брутният вътрешен продукт от обучение беше 4%. Сега се забавя и падна на 3.9% Брутният вътрешен продукт. При тази инфлация това, което беше напарвено през последните 20 години ще бъде пропиляно, сподели още проф. Вълчев.

По думите му в ръководството на страната най-важно е да се подхожда институционално.

Това, което ме безпокои е, че няма разговор сред министъра на вътрешните работи и основния прокурор. В такива случаи нараства престъпността. Нивото на престъност да бъде ниско, те би трябвало да си приказват, добави още той.

Според проф. Вълчев е допустимо Бойко Рашков и Иван Гешев да седнат на една маса, с цел да бъде свършена потребна работа.

Според него от заложените в бюджета средства за другите сфери можем да разберем по какъв начин държавното управление вижда обществото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР