През Балкански поток“ се предвижда да се доставя както азерски,

...
През Балкански поток“ се предвижда да се доставя както азерски,
Коментари Харесай

Борисов се качи на хеликоптер и обяви: Балкански поток ще пренася и американски втечнен газ

" През „ Балкански поток “ се планува да се доставя както азерски, по този начин и американски полутечен газ. "
Това разгласи министър председателят Бойко Борисов пред задгранични вложители от Саудитска арабия, които качи в хеликоптер, с цел да прелетят на зоната, на която се построява " Балкански поток ".

Борисов сподели и схемата на плана, като изясни главните цели за построяването му.
" Навсякъде заварките са направени, по цялото трасе. Виждате какво голямо оборудване е, по което ще можем да пренасяме всевъзможен тип газ ", разгласи министър председателят.

 Борисов отново на газова ревизия: Петкова рапортува, джипът друса, камион желае преимущество (ВИДЕО) Борисов отново на газова ревизия: Петкова рапортува, джипът друса, камион желае преимущество (ВИДЕО)
Стараем се да пазим всички. С такова мото енергийният министър Теменужка Петкова повтори за следващ път параметрите на следващия нов газ...
" 480 км е трасето, като по-голямата част от тръбите се слагат подземен. 2000 служащи и над 1400 тежки машини работят по терен. Виждате на всички места заварките са направени и сложени по цялото трасе. Виждате какъв огромен план “, посочи Борисов.
" Искаме да изразим благодарности от името държавното управление на Саудитска арабия. Правителството ще продължи да поддържа " Аркад ", с цел да приключи плана ", сподели представител на саудитската страна. " За нас е чест да честваме 90-тия рожден ден на Саудитска Арабия в България, до момента в който инспектираме плана ", сподели още той и добави, че саудитския крал Салман персонално следи плана.

В мненията под живото включване на премиера имаше разнородни мнения, само че огромна част от тях бяха с апели да си подаде оставката.
Както е известно, Съединени американски щати се опълчват на построяването на втората права на „ Турски поток “, която Борисов назовава „ Балкански поток “. Според Вашингтон тя е опасност за евроатлантическата общественост, тъй като обвързва държавите-членки на НАТО и Европейски Съюз с съветския природен газ. Лично държавният секретар Майк Помпео предизвести да не се построява продължението на „ Турски/Балкански поток “.
 Валентин Вацев: Няма да разрешат на Бойко Борисов да приключи мандата си Валентин Вацев: Няма да разрешат на Бойко Борисов да приключи мандата си
Борисов е късметлия, шансът в никакъв случай не е изоставял за дълго нашия министър-председател, само че няма да му разрешат да приключи мандата. Та...
Обходът от въздух Борисов направи в наличието на заместник-министъра по корпоративно ръководство в Министерството на петрола на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун, министъра на енергетиката Теменужка Петкова, изпълнителния шеф на „ Булгартрансгаз “ ЕАД Владимир Малинов и представители на фирмата-изпълнител Аркад.
Припомняме, че българският енергиен министър беше на работно посещаване в Съединени американски щати, където разгласи, че България ще продължи да работи в посока диверсифициране на източниците и маршрутите на природния газ за страната.
България и Съединените американски щати имат необятно поле за съдействие в региона на втечнения природен газ. По думите на министър Петкова до края на тази година ще бъде диверсифицирано 50% от потреблението на природен газ в страната.
През месец юни предходната година България получи своите първи доставки на американски полутечен природен газ. За предходната година доставките на полутечен природен газ за България са в размер на близо половин милиарда кубични метра.
Още значими детайлности за стратегическия план.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР