През България ще минава тръбата за Турски поток и ние

...
През България ще минава тръбата за Турски поток и ние
Коментари Харесай

Петкова: През България ще минава тръбата за Турски поток

През България ще минава тръбата за „ Турски поток ” и ние ще имаме опция да транспортираме природен газ. Известни количества може би ще се търгуват, само че това са елементи, които ще се доуточняват. Това ще подсигурява на страната сигурност на доставките и либерализация на пазара на природен газ. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред Нова телевизия.

Петкова добави, че България се стреми да резервира стратегическото си място на газовата карта, като не страната не бъде заобиколена от огромните инфраструктурни планове. Тя сподели, че е доста значимо всичко да бъде съобразено с европейските условия.

Енергийният министър посочи, че е обикновено на срещата, която се организира в Русия, бранш енергетика да бъде във фокуса, защото връзките сред страните в енергийният бранш датират от доста години.

Министърът показа пред енергийна комисия 3 разновидността за плана АЕЦ " Белене " в четвъртък. Тя посочи, че най-хубавият вид за АЕЦ " Белене " е създаване на плана.

Петкова дефинира опцията, в която нищо не се прави, като най-лоша. Като минимум евентуален сюжет тя дефинира продажбата на оборудването.

" Има действителен риск НЕК да бъде декапитализиран ", сподели министърът и уточни, че НЕК дължи на страната 1,176 милиарда лева и 1,3 милиарда лева насъбрани през годините разноски. Трябва да оползотворим това, което притежаваме по най-хубавия метод. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР