През август в един от парковете на Берлин бе убит

...
През август в един от парковете на Берлин бе убит
Коментари Харесай

Кремъл ли стои зад убийството на чеченец в Берлин?

През август в един от парковете на Берлин бе погубен чеченец. По информация на  Süddeutsche Zeitung, специфичните служби ревизират данни, предоставени от задгранично разузнавате за същинското име на килъра. ясно е, че в този случай има подмолни фигури. Стои ли Кремъл зад това ликвидиране? В своята страна убитият е бил нещо като народен воин. Той е воювал в чеченската война против съветската войска и се допуска, че е бил началник на бойно поделение. След това е живял в Берлин и е изискал статут на емигрант, който му е бил отхвърлен. Говори се, че се е страхувал от възмездие от страна на руснаците, се споделя в публикация на немското издание.
Очевидно става въпрос за поръчково ликвидиране. Предполагаемият палач е влезнал в Европейски Съюз с съветски паспорт с фиктивното име Вадим Андреевич Соколов, роден през 1970 в Иркутск. Такъв човек не съществува, уверени са немските специфични служби. 
По информация на Süddeutsche Zeitung, NDR и WDR, службите ревизират данни на непознато разузнаване за същинското име на мъжа. Проверява се и информация за това, че е лежал в затвор в Русия по обвиняване за поръчково ликвидиране . Има съмнение, че убиецът е изпратен от Русия в Берлин. Американското държавно управление към този момент популяризира своите догатки посредством The Wall Street Journal. Германското държавно управление показва успокоение, заявявайки, че с следствието се занимават съответните органи. В реалност безпокойството, провокирано от обстановката пристигна от ведомството на канцлера. Ако се обясни, че зад убийството стои Кремъл " ще бъдем принуди да реагираме доста, доста остро ", съобщи представител на държавното управление.
 За в този момент с следствието се занимава 7-ма  комисия на Берлинското ръководство на наказателната полиция - като при нормално ликвидиране, а не такова, обвързвано със специфичните служби.От услугите на Вадим Соколов са могли да се възползват освен държавните органи и освен те, в корумпирана Русия, са могли да му издадат паспорт с подправено име. Също по този начин и други лица биха могли да му обезпечат пари. Той е имал над 3 хиляди евро в наличност. Велосипедът, който обвиненият незабавно след убийството е изхвърлил в река Шпрее, коства няколко хиляди евро, а електрическата тротинетка, с която е възнамерявал да се скрие, също не е била чартърен. Човекът, наричащ се Вадим Соколов и живеещ в Санкт Петербург, по този начин целеустремено се е придвижвал по Европа като че ли е имал точни указания.
Интересно е, че след идването си на летището в Париж до осъществяването на убийството, той за малко е бил във Варшава. До 20 август е наел хотелска стая. След закононарушението е възнамерявал да се върне във Варшава.Следователите преглеждат разнообразни версии за това кой би могъл да поръча убийството. Самият палач може да не знае кои са те. Възможно е да са общували посредством медиатор. Възможно е също действителните поръчители съзнателно да положат диря към Москва, с цел да провокират нов спор сред Русия и Европа. От позиция на федералната разследваща работа Москва в този момент надали е заинтригувана в ескалация на връзките.
Сега е подходящо да има понижаване на напрежението, става въпрос за допустимо намаляване на антируските наказания, а неотдавна се състоя и обмяна на пандизчии с Украйна. В нарушаването на този развой могат да са заинтригувани освен съперниците на Русия на Кавказ. Някои длъжностни лица с съмнение следят какъв брой предизвикателно вземат участие Съединени американски щати в тази ситуация. Засега всичко наподобява допустимо: претекстът, обвързван с престъпността, акт на възмездие или ликвидиране, поръчано от страна... При всички случаи би било срамно, в случай че държавното управление в този момент намерено упрекна Москва и направи заключения, а след това връзката на " Вадим Соколов " със специфичните служби не бъде потвърдена, приключва публикацията на Süddeutsche Zeitung.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР