През август в България ще пристигнат около 65-70 хиляди туристи

...
През август в България ще пристигнат около 65-70 хиляди туристи
Коментари Харесай

През август в България идват над 65 000 германци

През август в България ще дойдат към 65-70 хиляди туристи от Германия, които ще създадат към 400 хиляди нощувки. Това сподели в изявление за Българска телеграфна агенция Тихомир Патарински - българското аташе по туризъм в Германия. Той заяви, че немските туристи имат интерес да комбинират морския с останалите форми на деен туризъм и добави, че този тренд ще става все по-ясно изразен.
Според Патарински немският пазар има капацитета да балансира заетостта у нас в крилата на сезона - април-май и септември-октомври, и по този метод да се осъществя така наречен разширение на сезона.

Години наред точно германците са тези, които откриват и закриват сезоните у нас, подсети туристическото ни аташе в Берлин. Затова съгласно него дейното наличие на България на този пазар е значимо и стратегическо във връзка с заетостта.

Очакванията са ми тази година да имаме сравним летен сезон по отношение на миналогодишния, като капацитетът за напредък и възобновяване на немския пазар е голям, уточни още Патарински.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР