През август е планирано изкърпване на 40 000 кв. м

...
През август е планирано изкърпване на 40 000 кв. м
Коментари Харесай

Кърпят 40 000 кв. м от пътя през Ришкия проход през август

През август е планувано изкърпване на 40 000 кв. м от пътя през Ришкия проход, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ". Става дума за права от второкласния път Шумен - Карнобат. Ще бъде усъвършенствано положението и на правата на територията на община Сунгурларе, преминаваща през селата Прилеп, Лозарево и Вълчин. От АПИ прецизираха, че през месец май са били изкърпени над 2000 кв. м настилка.

Програмата на Пътната организация планува главен ремонт на 90 км от второкласния път. От тях 47 км са на територията на област Бургас, а останалите към 43 км са в област Шумен. Целта е възстановяване на положението на правата, носимоспособността на пътната структура и отводняването. В момента се създава механически план за ремонта на пътя. Договорите с проектантите са подписани през октомври и ноември 2022 година

Проектът се създава в три стадия. Към момента са осъществени проектантско-проучвателните работи за първия промеждутъчен стадий. Предстои те да бъдат признати след разглеждането им от експертен технико-икономически съвет в АПИ, плануван за септември. Предвижда се техническият план да бъде подготвен при започване на 2024 година Прогнозният период за започване на главния ремонт на трасето е 2025 година

Докато бъде сбъднат главният ремонт, Областното пътно ръководство - Бургас, ще поддържа правата посредством настоящи поправки, допълват от Агенция " Пътна инфраструктура ".

В края на юни министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков се срещна с представители на строителния отрасъл и разгласи, че в бюджета на АПИ са заложени 1,2 милиарда лева за ремонт и пътна поддръжка.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР