През август чуждите туристи у нас ще са с малко

...
През август чуждите туристи у нас ще са с малко
Коментари Харесай

20% по-евтино море в последния момент

През август непознатите туристи у нас ще са с малко над 4% повече на годишна база, сочат данните на Института за оценки и разбори в туризма.

Много по-сериозен е растежът на записванията в последния миг (т.нар last minute оферти) – при германците - растеж от над 70%, двуцифрен е скокът и на доста други места.

Директорът на института Румен Драганов уточни пред бТВ, че още след 20 август стартира рухването на цените по курортите и може да се стигне до предложения с 20% по-ниски от тези при започване на месеца.

Цените за късните записвания за почивки по нашето Черноморие варират приблизително сред 20 лв. на вечер за нощувка до 35 лв. за ол инклузив. Така на четиричленно семейство ваканцията може да излезе по 80 лв. на вечер.

Процентът на късните записвания е сред 20 и 30 %. Сравнително малко българи избират отмора от през днешния ден за на следващия ден, сочат наблюденията на туристическия отрасъл.

„ Могат да завоюват успокоение, а в същото време рискуват неприятно време, тъй като за жалост климатичните условия демонстрират, че след 25 август има един интервал от десетина – петнайсет дни, когато време е неприятно, след което стартира така нареченото циганско лято”, разяснява хотелиерът Георги Мицов.

Към момента по-популярни са ранните записвания, тъй като разрешават на хората да възнамеряват почивката си и също да реализират добра цена. Почивка или странствуване в последния миг избират хора, които могат да си вземат отпуск когато и да е – пенсионери и такива със свободни специалности.

Когато заможни българи отиват на отмора по света, те са в две групи – такива, които желаят разкош и такива, които търсят ексцентричното прекарване, уточни Димитър Попов Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници.

По думите му нараства броят на тези, които са подготвени да дадат няколко хиляди евро за странствуване на далечно и екзотично място – дори и да е обвързвано със спане на палатка или в бунгало без особени улеснения.

Според него нашата страна също би трябвало да залага повече на различните прекарвания като ловджийски туризъм, следене на редки птици и други, които притеглят платежоспособни туристи. „ И 7-звезден хотел да създадем в Слънчев бряг, в никакъв случай няма да е първокласна отмора. Може хотелът да е 7 звезди, декорът е еднозвезден”, акцентира той.

Именно във връзка с известния курорт, Драганов означи, че някои заведения получават „ нерегламентирана държавна помощ” поради неналичието на по-тежки наказания за високите равнища на звук: „ Никъде по света в 1:15 няма подобен гръм и тропот и някой да спори с властта – това е невероятно!”. Според него „ този гнет в Слънчев бряг понижава конкурентоспособността на целия туристически комплекс и региона”.

Затова и той счита, че предвожданите от вицепремиера Валери Симеонов инспекции няма да отхвърлен туристите. По думите му в Слънчев бряг младежите са едвам 10-15%, а останалите хора желаят на първо място успокоение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР