През август 7712 бежанци и мигранти пристигнаха на девет острова

...
През август 7712 бежанци и мигранти пристигнаха на девет острова
Коментари Харесай

Над 30% ръст на мигрантите в Гърция от началото на годината

През август 7712 бежанци и мигранти дойдоха на девет острова в източната част на Егейско море, което е повече от пристигналите през юли, когато 5008 души влязоха в Гърция по море. Това гласи отчетът на Върховния комисар на Организация на обединените нации по бежанските въпроси, съобщи БГНЕС.

През първите осем месеца на тази година в Гърция по море са пристигнали общо 25 590 бежанци и мигранти, като по-голямата част (39 процента) са от Афганистан, 21 % са от Сирия, а повече от половината са дами и деца (жените са 24 %, децата – 36%).

Според същите данни, броят на идващите тази година е с 32 % по-висок спрямо 2018 година.

„ Подобно на предходната година, над една трета от идващите през 2019 година са деца. От тях над 60% са на възраст под 12 години. Освен това 16% от децата при идването са регистрирани като непридружени или разграничени, основно от Афганистан, Сирия и Демократична република Конго. Около 34 % от идващите са мъже на възраст сред 18 и 39 години. Само три % са на 50 или повече години “, се споделя в месечния отчет на ВКБООН-Гърция.

Остров Лесбос остава най-засегната от бежанската вълна гръцка територия като на него от началото на годината до момента са пристигнали 11 222 души. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР