През август 2023 г. професионалната социална мрежа Blind проучи и

...
През август 2023 г. професионалната социална мрежа Blind проучи и
Коментари Харесай

Дженсен Хуанг е най-популярният главен изпълнителен директор в САЩ – 96% от служителите го одобряват

През август 2023 година професионалната обществена мрежа Blind изследва и оцени утвърждението на 103 изпълнителни шефове на огромни компании. В изследването участваха 13 171 чиновници на тези компании от Съединените щати. Главният изпълнителен шеф на NVIDIA Дженсен Хуанг излезе отпред, откакто 96% от интервюираните утвърдиха дейностите му.

Популярността на Дженсън Хуанг не е изненадваща, защото той е доста харизматична персона, а компанията му NVIDIA е извънредно известна и сполучлива. Тази година съгласно другите оценки тя е превзела към 95% от пазара на AI сървъри, а цената на акциите ѝ се утрои от началото на 2023 година, като към сегашен пазарната капитализация на NVIDIA възлиза на 1,16 трилиона $. Миналото лято, когато NVIDIA не съумя да покрие упованията за приходите, а стопанската система беше в застой, Хуанг увери чиновниците, че в компанията ще има покачвания, а не съкращения.

„ Той още преди повече от 10 години планува, че тази тресчица във връзка с изкуствения разсъдък ще настъпи “, споделя за Хуанг участник в изследването Blind. – Имам му цялостно доверие “.

На второ място след Хуанг се подрежда Дъг Макмилън от Walmart с 88% рейтинг, а Никеш Арора от Palo Alto Networks е на достойното трето място с 84%. Челната петица се добавя от Али Ходси, основен изпълнителен шеф на Databricks, компания за данни и изкуствен интелект, с 83% утвърждение. Лиза Су от AMD също заема много високо място в листата, като се подрежда на осма позиция със 79% рейтинг на утвърждение.

Тим Кук от Apple е на четвърто място с 83% утвърждение. Кук управлява развиването на Apple от 2011 година насам и я трансформира в най-голямата компания в света по пазарна капитализация – в този момент на обща стойност 2,81 трилиона $

Двамата изпълнителни шефове с най-нисък рейтинг от 0% са Дейвид Гьокелер от Western Digital и Ерик Нордстрьом от Nordstrom. През юни Western Digital редуцира над 200 чиновници, а Nordstrom също прави всеобщи съкращения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР