През август 2022 г. главният изпълнителен директор на Tesla Илън

...
През август 2022 г. главният изпълнителен директор на Tesla Илън
Коментари Харесай

Исторически момент: Tesla Model Y стана най-продаваният автомобил в света

През август 2022 година основният изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск разгласи по време на годишната среща на акционерите, че през 2023 година електрическият автомобил Model Y е най-продаваният автомобил в света. Тогава, несъмнено, малко на брой повярваха на прогнозите на милиардера, само че, както се оказа, на вятъра. Електрическият автомобил Tesla Model Y ще се трансформира в най-продавания автомобил в света през първото тримесечие на 2023 година Това демонстрират статистиките на аналитичната компания JATO, съгласно които за първи път в историята електрическият автомобил Tesla Model Y има най-вече световни продажби.

Интересно е, че в класацията за петте най-продавани автомобила в целия свят, останалите четири места са на Toyota. Нейният бестселър Toyota Corolla единствено малко изостава от Tesla Model Y, а третото място в този рейтинг е на огромния пикап Toyota Hilux. Съответно на четвърто и пето място са класирани RAV4 и Camry. Изданието прецизира, че Toyota Corolla е заела второто място с продажбите, включващи всичките типове модификации на купето и характерните модификации за всеки съответен пазар – по този начин да вземем за пример, в Китай този автомобил се продава под друго име, само че е същата Toyota Corolla. Този автомобил на японския производител години наред бе на върха на този рейтинг и в този момент за първи път отстъпва на електрическия автомобил.

Tesla Model Y съумя да реализира този триумф с помощта на лекото понижение на цените и взрива на електрическите автомобили в света – съгласно специалистите електрическият автомобил се купува най-активно в Китай, който е основен пазар за Tesla, а в Съединени американски щати, родината на производителя, продажбите на Tesla Model Y са нарастнали с 68% спрямо първото тримесечие на предходната година. Освен това в Европа електрическият автомобил се трансформира и в най-продавания автомобил с електрическо задвижване, което е доста впечатляващо, изключително на фона на дейната електрификация на локалните европейски производители.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР