През август 2022 г. General Motors ще спре производството на

...
През август 2022 г. General Motors ще спре производството на
Коментари Харесай

General Motors спира производството на най-евтината кола в САЩ

През август 2022 година General Motors ще спре производството на американския стилен хечбек Chevrolet Spark, който се счита за най-евтиния автомобил на пазара в Съединени американски щати. Това оповестява CarsDirect, позоввайки се на представители на компанията.

В момента цените за Chevrolet Spark в Съединени американски щати стартират от 13 600 $. Хечбеците се оферират с безалтернативен 1,4-литров атмосферен мотор, разрастващ мощ от 99 конски сили и 127 Nm въртящ миг, който работи с петстепенна ръчна скоростна кутия или с вариатор CVT. Spark е един от дребното модели в Съединени американски щати, които не се оферират общоприетоо с електрическо задвижване на стъклата.

General Motors изтегля Chavrolet Spark от произвеждане заради ниските продажби. Миналата година моделът беше продаден в Съединени американски щати с тираж от 24,4 хиляди единици, до момента в който през спешната 2020 година, по време на първата и втората вълна на пандемията COVID-19, продажбите на модела възлизаха на 33,5 хиляди бройки.

С напускането на пазара от Spark най-достъпният модел на Chevrolet в Съединени американски щати ще бъде компактният кросоувър Trax. В момента цените на тези коли стартират от 21 400 $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР