През август 2021 г. прокурорите от Районна прокуратура-Хасково са решили

...
През август 2021 г. прокурорите от Районна прокуратура-Хасково са решили
Коментари Харесай

Районна прокуратура-Хасково предаде на съд 112 за месец

През август 2021 година прокурорите от Районна прокуратура-Хасково са решили всъщност общо 165 наказателни производства, от които импортираните в съда прокурорски актове са 103 против 112 лица. Това оповестиха от държавното обвиняване

44 са обвинителни актове против 48 лица, 54 съглашения, посредством които е осъществена наказателната отговорност по отношение на 59 ​човека и 5 оферти за налагане на административно наказване по реда на чл.78а от Наказателен кодекс против петима. Образуваните бързи производства са 80 против 80 лица.

Най-голям дял от предадените на съд през предходния месец по импортирани актове отмагистратите на Районна прокуратура-Хасково са за осъществени общоопасни закононарушения. Това са ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол и опиати в периода на изтърпяване на административно наказване " отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство " ; служене с регистрационни табели, предопределени за друго МПС или ръководство на моторно транспортно средство, което не е записано по надлежния ред; причиняване на обилни вреди или телесни повреди при по неволя ръководство на МПС; държане на наркотични субстанции без съответно позволение. Общият им брой е 34 лица по 34 прокурорски акта.

След това се подреждат, предадените на съд за осъществени закононарушения срещу активността на държавни органи, публични организации и лица, изпълняващи обществени функционалности, в която глава са включени закононарушенията, свързани с нарушение на граничния режим - 25 индивида по 22 прокурорски акта. ​На съд са предадени и лица запрестъпленията срещу собствеността.- обири, отнемане, заличаване и разваляне на непознати движими или недвижими движимости, документни закононарушения, както и такива срещу брака и фамилията,стопанството, срещу личността и реда и публичното успокоение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР