През август 1990 г. иракският лидер Саддам Хюсеин нахлу в

...
През август 1990 г. иракският лидер Саддам Хюсеин нахлу в
Коментари Харесай

Как едно поколение търговци на петрол бяха обучени от войната в Персийския залив

През август 1990 година иракският водач Саддам Хюсеин нахлу в надалеч по-малкия си комшия, Кувейт, като заграби скъпите петролни полета на нацията и сложи началото на световна борба за преодоляване неговите империалистически упоритости.

Когато стартира да се образува световна военна коалиция, с цел да изгони Хюсеин от Ирак, нашествието му провокира скок в търговията с нефт и цените, до момента в който светът се тресеше от такова огромно спиране на световните доставки на нефт.

Но това спиране се оказа и опция за проницателните търговци на артикули, изключително тези от Нюйоркската комерсиална борса.

Брад Шефър, създател на новите финансови записки „ Life in the Pits: My Time as a Trader on the Rough and Tumble Exchange Floor “, беше един подобен търговец – който направи монетен двор (и мемоари за цялостен живот), правейки покупко-продажби като война бушува в пустините на Арабия.

Докато историите за безпорядък, убийства и грабежи се лееха от пленения Кувейт, оставаше назряващ въпрос: изправен пред страхотна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР