През април природният газ може да поскъпне с малко над

...
През април природният газ може да поскъпне с малко над
Коментари Харесай

Добре че се стопли: Газът може и да поскъпне през април

През април природният газ може да нарастне с малко над 2 % /2.19%/. Това излиза наяве от заявката на " Булгаргаз ", импортирано в Комисията за енергийно и водно контролиране.

За разлика от март, когато поевтиняването на природния газ беше доста, през април цените могат леко да се покачат, най-малко съгласно предварителните планове на " Булгаргаз ".

За да обезпечи нужните на страната ни количества, газовата ни компания ще употребява през идващия месец няколко източника. Основно те ще дойдат от дълготрайния контракт с Азербайджан през българо-гръцката газова връзка. Втечнен природен газ по различен контракт " Булгаргаз " ще внесе през терминала в Ревитуса, Гърция.

В микса обаче ще влязат и количества от газохранилището в Чирен. Този газ е по-скъп, защото беше нагнетен в интервал, в който цените бяха много по-високи от сегашните, само че хранилищата в Европа трябваше да се запълнят поради войната в Украйна.

Окончателно решение Комисията за енергийно и водно контролиране ще вземе на 1 април, след като ще влязат в действие и новите цени на природния газ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР