През април 2022 г., само два месеца след като Русия

...
Forbes: Украинските танкове M-55S може би най-накрая са намерили собствена бригада

Снимка: Tweeter

Коментари Харесай

Forbes: Украинските танкове M-55S може би най-накрая са намерили собствена бригада

През април 2022 година, единствено два месеца откакто Русия разшири войната си против Украйна, Словения даде обещание на украинските военни старания всичките си остарели танкове M-55S. Е, всички, които не са били в музей: 28 копия.

Близо две години по-късно украинската войска към момента се бори да откри място

за хибридните танкове, които съчетават корпусите и кулите на руски танкове T-55 от 50-те години на предишния век с съвременни израелски средства за ръководство на огъня и типичен L7 105- милиметрово основно оръдие от Обединеното кралство.

M-55S не е неприятен танк – той има по-добро ръководство на огъня, в сравнение с множеството съветски танкове, плюс ризница, която с дебелина 200 милиметра преди прибавянето на реактивни бронеблокове превъзхожда бронята на украинските немски танкове Leopard 1A5.

Но М-55С е чудноват танк.

И украинската войска продължава да назначава и преназначава M-55S, до момента в който се бори да разшири своя танков корпус.

36-тонните четириместни М-55С дойдоха в края на 2022 година и, образувайки един батальон, се причислиха към новата 47-ма механизирана бригада. Бригадата в жанр НАТО се обучаваше с някогашните словенски танкове през есента и зимата, само че когато пристигна време да се разположи в Южна Украйна за от дълго време плануваната контраатака на Киев през 2023 година, 47-ма получи рационализация.

Правилно преценявайки, че на южния фронт ще се водят едни от най-тежките боеве във войната, откакто украинският контранастъпателен корпус тръгне в офанзива, генералният щаб в Киев присвои на 47-а бригада 21-те немски танка Leopard 2A6 на армията – едни от най-добрите… пази танкове от руско-украинската война – и предава каскадно към този момент осиротелите M-55S на бригада с по-малко висок приоритет, явно 67-ма механизирана.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР