През 993 г. сл. Хр., слънчева буря освобождава огромно количество

...
През 993 г. сл. Хр., слънчева буря освобождава огромно количество
Коментари Харесай

Древна слънчева буря разкрива, че викингите са били в Америка преди 1000 години

През 993 година сл. Хр., слънчева стихия освобождава голямо количество радиация, която се гълтам и съхранява от дърветата по цялата Земя. Сега това слънчево събитие се оказва сериозен инструмент за установяване на точната година, в която викингите са се остановили в Америка, написа National Geographic.

След откриването на викингско населено място в L’Anse aux Meadows в канадския Нюфаундленд преди повече от 50 години, множеството учени одобряват, че викингските моряци, които изследват моретата от края на 700-те до към 1100 година, са първите европейци, достигнали до Америка. Времето на набезите на викингите към това, което те назовават ​​„ Винланд “, обаче остава неразбираемо. Въз основа на артефакти, радиовъглеродни датировки и викингски митове се счита, че селището в L’Anse aux Meadows за малко е процъфтявало някъде сред 990 и 1050 година

Сега, с помощта на онази галактическа стихия през 993 година, откривателите могат сигурно да кажат, че викингите са работили в своя дребен аванпост в северния Атлантически океан преди тъкмо 1000 години през 1021 година, съгласно изследване оповестено тази седмица в списание Nature.

Въпреки че новата, по-точна дата няма да промени коренно нашето настоящо схващане за наличието на викингите в Америка, тя „ удостоверява това, което археолозите и предходните проучвания допускат “, споделя Улф Бюнтген, географ от университета в Кеймбридж.

„ Наистина се веселя да видя подобен документ – преди 20 години не бихме могли да получим такива данни.

 Древна слънчева стихия разкрива, че викингите са били в Америка преди 1000 години Изображение от микроскоп на откъс от дърво от L’Anse aux Meadows. Изследователите датират обособени дървесни пръстени с въглерод, с цел да разпознават този, който се е образувал по време на галактическата стихия от 993 година

Освен че дават първата точна дата за заселването на викингите в Северна Америка, датите също по този начин дават удостоверение за историите за ранни пътувания, записани стотици години след обстоятелството.

„ Винаги сме знаели, че сме прави при датиране към 1000, само че фиксирането на 1021 година е голям прогрес “, споделя Давиде Зори, археолог от университета Бейлор.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР