През 90-те години, при 90% избирателна активност, ДПС имаше 300

...
През 90-те години, при 90% избирателна активност, ДПС имаше 300
Коментари Харесай

ИТН откри кампанията си в Бургас, Тошко Йорданов посочи кой е виновникът пак да сме на избори

През 90-те години, при 90% изборна интензивност, Движение за права и свободи имаше 300 000 гласа или 4%. Сега отново има 300 000 гласа, само че са втора политическа мощ - сами си правете изводите, сподели Йорданов

Има Такъв Народ откри акцията си в Бургас. Пред шатрата на „ ИТН ” пристигнаха огромна част от водачите на листи в другите Многомандатни изборни региони, тук бе и Тошко Йорданов, който е под №1 в листата за 2-ри МИР-Бургас.

Кандидатите за народни представители от Има Такъв Народ разговаряха няколко часа с жители на бул. „ Алеко Богориди ”. Те дадоха съответни решения за някои от проблемите на бургазлии. Основният въпрос, който хората им задаваха, предстоящо беше дали ще има държавно управление след 7 изключителни парламентарни избори за 3 години. Отговорът, съгласно Има Такъв Народ е позитивен - възможностите този път са по-големи.

Това е любопитно, защото Тошко Йорданов показа забавна информация, обвързвана с връчения на неговата партия от президента Румен Радев трети мандат за сформиране на държавно управление преди няколко месеца. Той непосредствено уточни кой е повода да не се сформира кабинет.

„ Партиите, които провалиха третия мандат, са Политическа партия и ГЕРБ. От Има Такъв Народ се бяхме договорили по съответни въпроси и допирни точки с останалите политически партии и можеше в действителност да има държавно управление без ГЕРБ и Движение за права и свободи, тъй като имахме болшинство. Човекът, който провали това, бе само Кирил Петков, въпреки сътрудниците му от „ Да, България ” да бяха „ за ”. Имахме и втори вид с ГЕРБ, само че там Бойко Борисов, евентуално имайки вътрешна информация за това какво се случва в Движение за права и свободи, не посмя и избра да отидем на избори. Предполагам и се надявам тази предизборна акция в този момент да работи отрезивтелно на всички тях ”, сподели Йорданов.



Той напомни, че „ хората би трябвало да осъзнаят най-сетне, че това, което 90% от партиите приказват по време на предизборни акции са откровени неистини ”. И бе безапелационен, че тежестта на лъжците в Парламента може да се понижи единствено посредством здравия разсъдък на гласоподавателя - че той би трябвало да осъзнае и добре да си спомни кой какво е споделил и кой защо е излъгал.

„ Има незаинтересованост и доста от политическите анализатори и други плямпащи по малките екрани говорещи глави я насаждат в допълнение. А тя облагодетелства тъкмо партиите, които хората не харесват - Движение за права и свободи, ПП-ДБ и ГЕРБ. При ниска изборна интензивност те имат доста депутати, само че в случай че хората излязат да гласоподават, това ще се промени и бъдещото държавно управление би имало напълно различен образ ”, разяснява лидерът на листата на Има Такъв Народ за 2-ри МИР-Бургас Тошко Йорданов.

Кандидатът за депутат напомни по какъв начин през 90-те години, при 90% изборна интензивност, Движение за права и свободи са имали 300 000 гласа, които сформират едвам 4% от общия брой.

Сега те отново имат 300 000 гласа, само че това ги подвига като втора политическа мощ. „ Сега в тази организация се води вътрешна война и тъкмо това е моментът българите да излязат да гласоподават, с цел да почистим някои неща от поилитическия организъм ”, безапелационен е Йорданов.

Повече вижте в нашето видео:

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР