През 90-те години Грег Абел, тогава високопоставен изпълнителен директор в

...
През 90-те години Грег Абел, тогава високопоставен изпълнителен директор в
Коментари Харесай

Berkshire след Бъфет: достоен ли е Грег Абел за най-високия пост?

През 90-те години Грег Абел, тогава почитан изпълнителен шеф в енергийната промишленост, живее единствено на няколко пресечки от Уорън Бъфет в Омаха, Небраска, дома от Berkshire Hathaway.

Двойката в никакъв случай не се е срещала по това време, само че три десетилетия по-късно Абел е на линия, с цел да го наследи в последна сметка на върха на Berkshire, предоставяйки на елементарния канадец предизвикателство, даже по-плашещо от един, с който се сблъска Тим Кук, когато пое юздите на Apple от Стив Джобс.

Дълголетието на Бъфет значи, че хипотетичните наследници или са умрели, или са отпаднали, само че защото акционерите на Berkshire се събират в Омаха за годишната среща на групата в събота, въпросът какво крие бъдещето, когато именитият вложител към този момент не е отпред, е все по-неотложен.

В последната част от поредицата Financial Times изследва дали Абел ще може да реализира по отношение на обещанието на Бъфет, че Berkshire, последният огромен американски конгломерат в епохата, когато са изпаднали...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР