През 80-е години във Виетнам се премахват ограниченията за частна

...
През 80-е години във Виетнам се премахват ограниченията за частна
Коментари Харесай

Страната, в която обществото е патриархално, но жените движат икономиката

През 80-е години във Виетнам се отстраняват рестриктивните мерки за частна благосъстоятелност и ръководство на предприятия и страната се отваря за интернационална търговия и вложения.

На мъжете постоянно им се е налагало да продължат да работят тук-там, финансирани от страната или в армията. Тогава дамите не са имали различен избор с изключение на да търсят различни способи да изкарат пари, написа BBC.
 Снимка 409263
Източник:

Те са имали дребни занаяти, с които да изкарват спомагателни приходи към заплатите на мъжете. Така заниманията им са се трансформирали в дребна търговия на черния или сивия пазар, от която те печелят.

След 80-е години и направените промени, дамите могат да развият досегашните си занимания и да ги трансфорат в печеливш бизнес. Сега във Виетнам има най-вече дами бизнесмени, в сравнение с на всички места другаде по света. Те имат множеството от дребните и междинни предприятия, които съставляват 40% от Брутният вътрешен продукт на страната.
 Снимка 409262
Източник:

Мъжете към момента се дефинират като глава на фамилията поради патриархалните канони там, само че дамите са тези, които изкарват по-голямата част от парите. Това е по този начин, тъй като неофициалните пазари не престават да се развиват в цялата страна.

Гладът през 90-е години убива хиляди хора и постанова потребността от търсене на в допълнение прехранване. Жените намират метод да оцеляват и изкарват средства с помощта на домакинските умения и познанията им за разнообразни растителни култури. Сега техните действия са се трансформирали в печеливши бизнес предприятия, които движат стопанската система на Виетнам.
 Снимка 409265
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР