През 60-те години източници от американското разузнаване са имали контакти

...
През 60-те години източници от американското разузнаване са имали контакти
Коментари Харесай

Разсекретиха Архивите На Кенеди, Но Изплува Нещо Наистина Шокиращо! Най-Накрая Разкриха Черната Конспирация

През 60-те години източници от американското разузнаване са имали контакти с кубински дисиденти. Предлагани са им солидни за времето хонорари, с цел да унищожават врага на Вашингтон. Сред обсъжданите способи за убийството му е отравяне, заразяване с заболявания и други. Контактите се приключват през 1964, като въпросните кубинци най-после се отхвърлят от риска да се приближат толкоз бързо до водача.

На Фидел се постанова да отхвърля връзка с убийството на Кенеди. Една от версиите за опитите на разузнаването да го убие са точно догатките, че той е забъркан в убийството на 22 ноември 1963 година в Далас, Тексас. Комисия към Централно разузнавателно управление на САЩ заключава, че е малко евентуално Кастро да има виновност, защото не е било в негов интерес.

Твърди се, че при започване на 60-те е предлагана премия от 150 000 $ за " главите " на Фидел, брат му Раул и Ернесто Че Гевара.

Това е единствено един от стотиците скандални случаи, които се крият в хилядите разкрити документи.

За някои от тях се спекулира от десетилетия, други се оказват незнайни за необятната аудитория.

Бил ли е президентът Линдън Джонсън член на " Ку Клукс Клан "? Според отчет на ФБР от 1964 година, " има доказателства " за това. Джонсън, се твърди в документа, е членувал при започване на политическата си кариера. Подробности обаче не са дадени. Вицепрезидент по време на ръководството на Кенеди, той го наследява на поста незабавно след покушението против него.

По отношение на убийството на Кенеди, излиза наяве, че макар дадените уверения, не е направено задоволително за отбраната на килъра на президента Лий Харви Осуалд. Той е премахнат от Джак Руби, който не след дълго умира от рак в пандиза. Централно разузнавателно управление на САЩ е било обезпокоеното от убеждението измежду американското общество, че Осуалд не е работил самичък. Остават спекулациите разузнавач ли е бил Осуалд и за кое тъкмо разузнаване е работел.

Други документи разкриват скандални моменти от персоналния живот на братята Кенеди и техни доближени, за които се смята, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Джей Едгар Хувър е държал като компромати. Става въпрос за секспартита, стриптийзьорки, като някои от присъствалите девойки по-късно мистериозно умират. Официално оповестената причина е самоубийство.

Припомняме, че Белият дом през вчерашния ден разгласява подписан от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп меморандум по отношение на разсекретяването на 2 891 документи, свързани с убийството на Джон Кенеди. Но администрацията остави засекретени още няколкостотин документа с гриф за сигурност " Строго секретно ".

Тръмп отбелязва, че част от документите няма да бъдат разкрити, защото е във щета на националната сигурност.

Американският президент е наредил да се направи обзор на класифицирания статут на останалите документи през идващите 180 дни - до 26 април 2018 година

Няколко часа преди да изтече 25-годишен краен период (законът е от 1992 година и крайният период изтича на 26 октомври 2017 г.), 54 година след убийството на Кенеди в Далас, Националният списък на Съединени американски щати разгласява документите, написа нюз.бг.

На уеб страницата на Националния списък се отбелязва, че 88% от документите са разкрити.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР