През 2050 година всички общества в света ще са застарели

...
През 2050 година всички общества в света ще са застарели
Коментари Харесай

Застаряването ще доведе до нови дейности и услуги на пазара на труда

През 2050 година всички общества в света ще са застарели и това ще породи нужда от доста хора, които да се грижат за възрастните, сподели Клер Харасти, старши експерт Заетост от Международна организация на труда на конгрес за бъдещето на труда, проведен от Министерството на труда и обществената политика в границите на Българското европредседателство.

 Форумът за бъдещето на труда се организира в границите на Българското европредседателство Форумът за бъдещето на труда се организира в границите на Българското европредседателство © Българска телеграфна агенция
Ще се появят нови услуги и действия - особено строителство, услуги, свързани с фармацията, тъй че да са приспособени за възрастните, добави Харасти. По думите ѝ няма подозрение, че ще има работни места, които не могат да се заемат от машини.

Според Харасти множеството възрастни служащи ще изискват адаптиране на изискванията на труд и работното време. Повече дами в категорията над 55 години ще са дейни на пазара на труда, ще намалее разликата във заплащането сред двата пола, добави още специалистът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР