През 2025 г. приключваме изграждането на АМ „Хемус“ от София

...
През 2025 г. приключваме изграждането на АМ „Хемус“ от София
Коментари Харесай

Нанков обяви кога ще бъдат завършени АМ Струма и АМ Хемус

През 2025 година завършваме построяването на Автомагистрала „ Хемус “ от София до Варна, а 2023 година приключваме Автомагистрала „ Струма “. Това разгласи министърът на районното развиване Николай Нанков в изявление за bTV.
По думите му за трасето от Автомагистрала „ Хемус” до разклона до Тетевен има подписан контракт. „ Проектира се, уповавам се 2018 година да стартираме с действителното създаване. До разклона Плевен – Ловеч, дължината е 50 км, има 3 сектора, които сега се проектират. През 2018 година, в случай че тръжните процедури минат без обжалване, можем да стартираме с построяването на тези нови 50 км. Със сигурност в идващите 3 години автомагистралата би трябвало да задмине Ловеч. Надявам се 2021 – 2022 година правите до Велико Търново ще бъдат приключени “, посочи министърът.
Във връзка с построяването на Автомагистрала „ Струма “ Нанков сподели:
„ В цялост за „ Струма “ приказваме за 2023 година, с тежкия сектор – Кресненското дефиле като процедури и строителство. За това трасе сме се спрели сега на по този начин наречения „ полуизточен вид “. При него придвижването в посока Кулата ще се реализира в дефилето, а придвижването в посока София ще се реализира източно от дефилето. И от икономическа, само че най-много от позиция пътна сигурност и скорост на осъществяване, това е най-оптималният вид “.
Нанков изясни, че ще има 5 пътни възела и две връзки, с които ще можем да прекосяваме от едното трасе в другото.
Още следващата година ще бъде пуснат 25-километровият сектор до Сандански.
Министърът на районното развиване увери, че санирането по националната стратегия продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР