През 2025 г. мобилните плащания ще се превърнат в основния

...
През 2025 г. мобилните плащания ще се превърнат в основния
Коментари Харесай

2025 г.: Плащаме основно през телефона

През 2025 година мобилните заплащания ще се трансфорат в главния способ за разплащане по света.

Това демонстрират трендовете в платежните технологии, разказани в годишния Глобален отчет по заплащанията на американската организация FIS, пишат от норвежката компания „ Сетъл груп “ (Settle Group), която поддържа приложението за мобилни разплащания Settle.

Според отчета инерцията, която цифровите платежни услуги получиха по време на рестриктивните мерки поради пандемията, ще се резервира. Така потребителите ще продължат да заплащат все по-рядко в брой или с кредитна карта. Вместо това, все по-често ще избират заплащането със смарт телефон посредством конфигуриран в него мобилен портфейл.

Основните аргументи за прекосяването от кеш и карти към мобилни заплащания са по-високото равнище на сигурност заради отключването им с биометрични данни, както и опцията да съвместяват няколко платежни източника - дебитни, кредитни карти, онлайн кредитни линии и други - в един инструмент.

Другите преимущества на мобилните портфейли са по-удобните решения за довеждане докрай на покупката и по-голямата еластичност при консолидираното на платежни принадлежности онлайн.

Като допълнение, мобилният портфейл разрешава доста по-удобен метод за разплащане в редица интернет и физически магазини. Settle икономисва на потребителите въвеждането на картови данни и им разрешава да изпращат и получат пари в границите на секунди, с едно плъзване по екрана на мобилния телефон. И всичко това се реализира без безусловно никакви такси за потребителите, написа в известието.

Друг разбор - на маркетинговата компания „ Джунипър Рисърч “ (Juniper Research) - демонстрира, че сумата на заплащанията с мобилни приложения, които употребяват биометрични данни за гарантиране на сигурността на транзакциите, ще доближат 1,2 трлн. $ през 2027 година Това е 4 пъти повече от предстоящото за тази година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР