През 2025 г. България ще се превърне от износител във

...
През 2025 г. България ще се превърне от износител във
Коментари Харесай

Борисов: Ще имаме режим на тока

През 2025 година България ще се трансформира от експортьор във вносител на ток през 2025 година Това предизвестие направи на изключителна конференция водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. " Това е автоматизиран режим на тока, това са договорили Кирил Петков и Асен Василев. Както и да се лютите, няма никакъв смисъл. Ние си получихме каквото си търсехме ", разяснява той развиването на Зелената договорка и бъдещето на промишлеността у нас.

" Българите би трябвало да си дадат ясна сметка, че за опита за тези 2 години, който направихме, и се подведоха по неистини и компромати, процесите си течаха. И когато приказваме за План за възобновяване, мачът е свирен. Аз видях Националния проект. Днес на срещата просто стана безпощадно ясно - министър Пеканов ясно го сподели - това, което е договорило постоянното държавно управление на Петков, ще има трайни последици. На стр. 113 на Плана за възобновяване написа ясно - 40% понижаване на нездравословните излъчванията от произвеждане на електрическа енергия на база 2019. Тогава централите минимум работеха, на най-малка мощ ", разясни Борисов.

" Когато приказваме за проекта за възобновяване, мачът е свирен. Днес стана безпощадно ясно. Това, което постоянното държавно управление на Петков е договорило ще има трайни последствия. И може би всички си го заслужаваме за възторга, по който се подведохме по тази Харвардска група ", съобщи Борисов.

Той предизвести, че затварянето на централите е удар по нас, тъй като " всяка втора лампа, където свети в България, токът е от там ". И се ядоса, че кабинетът " Петков " не съумял да убеди комисията от значимостта на централите им. " Винаги съм бил за зелената договорка. Рано или късно тези централи ще излязат от приложимост.

Сега ние от експортьор, ще се превърнем във вносител.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР