През 2025 г. България ще се превърне от износител във

...
През 2025 г. България ще се превърне от износител във
Коментари Харесай

Бойко Борисов: През 2025 г. България от износител ще се превърне във вносител на ток – това са договорили Петков и Василев /видео/

През 2025 година България ще се трансформира от експортьор във вносител на ток през 2025 година Това предизвестие направи на изключителна конференция водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Това е автоматизиран режим на тока, това са договорили Кирил Петков и Асен Василев. Както и да се лютите, няма никакъв смисъл. Ние си получихме каквото си търсехме “, разяснява той.

„ Когато приказваме за проекта за възобновяване, мачът е свирен. Днес стана безпощадно ясно. Това, което постоянното държавно управление на Петков е договорило, ще има трайни последствия. И може би всички си го заслужаваме за възторга, по който се подведохме по тази Харвардска група “, съобщи Борисов.

Той предизвести, че затварянето на централите е удар по нас, тъй като „ всяка втора лампа, която свети в България, е с ток оттова “. И се ядоса, че кабинетът „ Петков “ не съумял да убеди комисията от значимостта на централите им.

Пародията е, че ние сме оградени от нечленки на Европейски Съюз и от производители на ток. Ще станем вносители и ще си купуваме безценен ток. Да честитим на синдикатите, миньорите и служащите – лятно време сервитьори, зимно – миньори, такива са предложенията “, продължи Борисов.

Той посочи, че няма по какъв начин да се сърдим на Европейска комисия, само че съжали, че България не се е възползвала от предлагането на разновидности. „ След като извадим Мариците, цената на еленергията в Европа каква е – пазарът е свободен и братята турци, сърби, македонци ще ни продават на цената на пазара “, заключи той.

Борисов уточни, че други страни от Европейски Съюз към този момент са си отворили въглищните централи. „ Когато ние се договаряхме, казахме: като затвори цяла Европа, тогава и ние. Не сме споделили йок, няма да стане. Но би трябвало резистентност, равнопоставеност, по този начин им казахме “, акцентира някогашният министър председател. Според него всичко е щяло да е друго, в случай че рестриктивните мерки влизаха от 2035 година да вземем за пример, или когато свърши войната в Украйна. „ В Европа гасят лампи и фонтани, гасят осветлението, няма реклами, и ние тъкмо в тоя миг одобряваме да си задраскаме супермощностите, с енергетици и експерти. Но това си пожела българският народ. Да забележим по какъв начин ще удържи машиностроенето, потребителите след 2025 година, когато ще внасяме ток от съседите “, съобщи водачът на ГЕРБ.

Борисов прикани парламентарната група да не влага толкоз сила и нерви, тъй като процесът е завършил. „ 2025 година централите ще бъдат затворени или сведени до подобен режим, което е същото. Най-много да се скарате с Европейска комисия, тъй като те си гонят уговорката, който са приели преди години. Ние в договарянията обяснявахме и те ни разбираха “, добави Борисов и описа по какъв начин е возил с хеликоптер ръководителите на Европейска комисия и Европейски Съюз да им демонстрира какви уреди има в Маришкия басейн, който може да се натовари с още мощности. „ Да ни сложат такса, само че да произвеждаме и да даваме на нашите сътрудници в Европейски Съюз, да има сила и тя да е добра за всички. Но каквото сме си избрали, това е “, изясни той напъните си да не се затварят централите.

Борисов уточни, че има хубава гръцка ария: „ Не аз, животът ще ти го върне “. Сега ще ни го върне за тоя телешки екстаз по „ Продължаваме промяната “, заключи Бойко Борисов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР