През 2024 г. в руската република Тува в Южен Сибир

...
През 2024 г. в руската република Тува в Южен Сибир
Коментари Харесай

Откриват международна академия по шаманизъм в Русия

През 2024 година в съветската република Тува в Южен Сибир ще бъде открита Международна академия по шаманизъм, която възнамерява да преподава доктрина и процедура на шаманските познания, както и да организира майсторски класове за туристи.

Това заяви пред ТАСС представител на канцеларията на висшия шаман на Русия Саяна Пухалская.

" Беше взето решение за разкриване на академия по шаманизъм в Тува, където хората ще могат да овладеят теоретични и редица на практика шамански познания. Това образователно заведение ще бъде интернационално. Има интерес към проучването на шаманските практики освен от поданици на Русия, само че и от тези, които живеят в други страни “, сподели Пухалская.

Планира се записването на първите 10 студенти в академията да бъде през лятото на 2024 година

Академията ще провежда и майсторски класове за туристи. " Ще разкажем историята на шаманизма, ще покажем ритуали и гадаене. „ Всичко това ще бъде на наличен език, с цел да заинтересува публиката “, означи представител на кабинета на Върховния шаман на Русия.

Шаманизмът е едно от античните вярвания. В Тува са регистрирани повече от 10 шамански организации. В републиката има към 200 шамана. Върховният шаман на Русия и висшият шаман на Тува е Кара-оол Допчун-оол.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР