През 2024 г. в A1 Лятна академия ще се включат

...
През 2024 г. в A1 Лятна академия ще се включат
Коментари Харесай

А1 реализира шестото издание на своята Лятна академия с участието на 25 ученици и студенти


През 2024 година в A1 Лятна академия ще се включат 25 възпитаници и студенти по покана на компанията поради характерно показване в тематични просветителни начинания през годината. Те са представители на разнообразни учебни заведения и университети като Техническия университет в София, Технологично учебно заведение „ Електронни системи “, Факултет по математика и информатика към Софийския университет, Нов български университет, Американски университет в България и други. По време на програмата, която ще се организира напълно присъствено от юли до края на септември, младите гении ще имат опцията да придобият на практика познания и умения под управлението на одобрени експерти в своята област, както и да работят по значими за компанията планове, които дават опит в действителна среда и опция за принос към развиването на А1. 60% от приключилите младежката самодейност през 2023 година към този момент са на непрекъснат контракт в компанията.

Учениците и студентите, които ще вземат присъединяване в шестото издание на А1 Лятна академия, се образоват в разнообразни специалности като редовно програмиране, компютърни мрежи, телекомуникации, маркетинг и други. С помощта на ментори, експерти с дълготраен опит в телекомуникационната промишленост, те ще придобият на практика опит в разнообразни посоки на А1 като „ Технологии “ и по-конкретно в екипи " Интеграция и мрежови услуги ", " Системи за ръководство и поддръжка “ и " IT услуги и инфраструктура ", направление „ Център за даване на услуги за A1 Group “, отдели " Администриране на IT бизнес системи " и " IP мрежа и услуги ", направление „ Маркетинг “ и други. Освен присъединяване си в значими за компанията планове, младежите ще имат опцията да преминат профилирани образования за обществени и механически умения, присъединяване в доброволческа самодейност по значима обществена идея, както и опция да продължат на непрекъсната позиция.

Миглена Узунова, старши шеф „ Човешки запаси “ на А1, приветства участниците в Лятната академия : „ Поздравявам ви за усърдната работа, мотивацията за развиване и отличното показване, които ви доведоха тук при нас през днешния ден. Горди сме да ви посрещнем като част от нашия екип! А1 Лятна академия е основана с задачата да поддържа младите гении в тяхното професионално развиване. Вярваме, че вашият принос ще бъде от извънредно значение за нашата компания, а ние ще се постараем да ви предоставим нужните познания и опит, с цел да се развиете като бъдещи водачи в промишлеността. Пожелавам ви доста ентусиазъм и дано този стаж бъде онази нужна стъпка към последващото ви кариерно развиване! “

По време на стажа си в А1 младежите, част от софтуерните екипи на компанията, ще имат опцията да вземат участие в дизайна, създаването, мониторинга и подготовката на документи за IT системи, вътрешни разработки и нови съставни елементи, както и в действителни планове по тестване и настройване на мобилни базови станции, изпитване на нови функционалности и основаване на мрежови топологии. В направление „ Маркетинг “ те ще могат да работят по планове, свързани с разработка на разбори за ICT услуги, съгласуваност на акции за предложение на услугите, изследвания за процеси и артикули и правене на маркетингови и механически условия. По време на програмата участниците в нея ще получат месечно заплащане, цивилен контракт за интервала на стажа, служебна SIM карта и телефон, съвременна работна среда, достъп до богата платформа за онлайн и присъствени образования, както и доста други обществени придобивки.

Лятната академия е част от редица, които А1 развива през годините. Сред тях са целогодишна стажантска стратегия, партньорства с водещи образователни заведения като Техническият университет – София, Факултет по математика и информатика на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, Висше учебно заведение по телекомуникации и пощи, Университета за национално и международно стопанство, Американския университет в България, както и практикантски и други стратегии.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР