През 2024 г. САЩ ще изпратят астронавти на Луната и

...
През 2024 г. САЩ ще изпратят астронавти на Луната и
Коментари Харесай

САЩ: Ще изпратим астронавти на Луната през 2024 г. и ще останат там

През 2024 година Съединени американски щати ще изпратят астронавти на Луната и „ ще ги оставят там “ за несъмнено време. Това съобщи американският вицепрезидент Майк Пенс в изявление за телевизия Си Би Ес, предава БГНЕС.

„ Този път, когато полетим на Луната, ние няма да създадем елементарна аудиенция – ние ще останем на нея “, сподели той.

Вашингтон на 100% се стреми да реализира този план, а полученият от това опит в бъдеще ще помогне за пътуването на човек до Марс. Освен това, администрацията на президента Доналд Тръмп изцяло поддържа програмата на НАСА „ Артемида “, уточни Пенс.

„ Ние разбираме, че когато настъпи времето да полетим на Марс, а американците ще летят на Марс – ние би трябвало да разработим нови технологии, ново съоръжение и да придобием нов опит, който можем да получим единствено на Луната. И президентът изцяло поддържа задачата „ Артемида “. Това е една от аргументите, заради която ние сме си сложили за цел да върнем американските астронавти на Луната след 5 години и по-късно да полетят на Марс “, посочи вицепрезидентът.

Пенс също по този начин се надява, че Съединени американски щати ще кацнат на Марс, до момента в който е още жив.

„ Не би трябвало да има никакви подозрения, че ние ще кацнем на Марс още по време нашето потомство. Но фундаментът за това ще бъде завръщането ни на Луната, създаването на нови технологии и способи за дълготраен престой на индивида на друга планета “, съобщи той.

По-рано стана известно, че Съединени американски щати са завършили работата над транспортния галактически транспортен съд за неведнъж потребление „ Орион “ и имат намерение да го изпратят до Луната в границите на задачата „ Артемида “. Тя е кръстена в чест на гръцката богиня на Луната и сестра на Аполон, чието име беше употребявано за миналата американска лунна стратегия. Като част от тази стратегия беше осъществено първото кацане на човек на Луната. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР