През 2024 г. пазарът на криптовалути отбеляза значително увеличение на

...
През 2024 г. пазарът на криптовалути отбеляза значително увеличение на
Коментари Харесай

Сериозен ръст на крипто хаковете и измамите в началото на 2024 година

През 2024 година пазарът на криптовалути означи доста нарастване на загубите, дължащи се на хакове и rug-pull измами, на обща стойност над $200 милиона в 32 случая, съгласно скорошен отчет на компанията за блокчейн сигурност Immunefi.

Това съставлява незабравим растеж от 15.4% в съпоставяне със същия интервал на 2023 година, когато загубите възлизат на $173 милиона.

През февруари се следи важен спад в кражбите на криптовалути, като в 12 съответни случая са изгубени над $67 милиона, което съставлява съвсем 50% понижение спрямо общия размер от $133 милиона през януари. Най-голямата единична загуба през тази година е настъпила по време на хакерска атака против PlayDapp, платформа за крипто игри, вследствие на която са откраднати $32.3 милиона.

Етериум се трансформира в съществена цел за хакерите, преживявайки 12 офанзиви, които съставляват над 85% от общите загуби за годината.

Въпреки провокациите, подбудени от пробивите в сигурността, устойчивостта на пазара на криптовалути остава явна. Тъй като приемането на криптовалути продължава да се уголемява и се появяват нови технологии, общността би трябвало да остане адаптивна и самодейна в оправянето с изменящите се опасности.

Сътрудничеството сред участниците в бранша, регулаторните органи и специалистите по киберсигурност е от значително значение за създаването на ефикасни тактики за битка с зараждащите закани.

Разпространението на хакерски офанзиви и експлойти акцентира незабавната нужда от всеобхватни ограничения за сигурност в промишлеността на криптовалутите. Макар че случаите могат да съставляват краткосрочни неуспехи, самодейните старания за възстановяване на киберсигурността и регулаторните рамки са от решаващо значение за дълготрайната резистентност и доверие.

Като предизвикват културата на бистрота, отчетност и резистентност, заинтригуваните страни могат групово да укрепят основите на крипто екосистемата и да смекчат въздействието на злонамерените действия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР