През 2024 г. няколко развиващи се страни от Азия, Африка

...
През 2024 г. няколко развиващи се страни от Азия, Африка
Коментари Харесай

БРИКС: Още една държава изрази желание да се присъедини към алианса

През 2024 година няколко разрастващи се страни от Азия, Африка и Източна Европа демонстрират интерес да станат част от алианса БРИКС.

Южноафриканският министър на външните работи Наледи Пандор неотдавна удостовери, че почти 36 страни са подали публични заявки за присъединение към БРИКС през тази година. Сред тези надеждни претенденти Камерун, африканска страна, ситуирана на Гвинейския залив, се обрисува като последния кандидат, който желае да стане член на алианса.

Руският дипломат Георги Тодуа удостовери интереса на Камерун да се причисли към БРИКС през 2024 година, като акцентира, че страната деликатно следи световните трансформации и разрастващата се динамичност на външната си политика.

Той акцентира смисъла на БРИКС в стратегическото обмисляне на Яунде (столицата на Камерун), като се имат поради забележителните и разнородни връзки на страната с основни страни членки, в това число Китай, Индия, Южна Африка, Египет, Бразилия и Русия.

Перспективата за нови попълнения в БРИКС акцентира възходящото въздействие на алианса в поддръжка на дедоларизацията на международната търговия и насърчаването на локалните валути. Тази наклонност би могла да накара разнообразни страни да преминат към търговия в локални валути, вместо да разчитат на щатския $, което ще окаже въздействие върху браншове от стопанската система на Съединени американски щати.

Усилията на БРИКС за привличане на повече разрастващи се страни имат за цел да поддържат техните национални стопански системи и валутна непоклатимост, като слагат провокации пред господстващото състояние на щатския $ и неговата роля в международната търговия.

Ако членовете на БРИКС от ден на ден избират локални валути, Съединени американски щати може да срещнат компликации при поддържането на търсенето на валутата си в чужбина, което може да усили риска от хиперинфлация в американската стопанска система.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР