През 2024 г. година се очаква завършване на участъка от

...
През 2024 г. година се очаква завършване на участъка от
Коментари Харесай

Ето кога ще бъде завършен участъкът от АМ Хемус между Боаза и пътя Русе - Велико Търново

През 2024 година година се чака довеждане докрай на сектора от Автомагистрала "Хемус " сред Боаза и пътя Русе - Велико Търново, заяви по време на парламентарния надзор министърът на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова.

Има обезпечени средства по плана, те са резервирани и ще се употребяват за построяването на тази магистрална права, съобщи министърът. Правителството отпусна 1,348 млрд лв. за плана.

На съображение на отраслови разпореждания на Закон за обществените поръчки /изключения, използвани за обществени възложители/ Агенция "Пътна инфраструктура " ще подписа контракт с "Автомагистрали "ЕАД за осъществяване на планиране на трите подучастъка от пътя Плевен - Ловеч до пътя Русе - Велико Търново и за строителство на цялото трасе на автомагистрала от пътен възел "Боаза " до пресичането на пътя Русе - Велико Търново.

Агенцията е поискала авансово мнение от АОП и Министерство на регионалното развитие за тази законова опция, сподели министърът. Тя заяви, че към този момент е изпратен план на съобщение за предоставена поръчка в АОП и министерството с нужните документи, посредством които да се реши дали са спазени условията на съответната наредба и дали сдружението има нужния капаците да извърши дейностите.

Министърът осведоми, че се чака строителството на сектора от Боаза до пресичането с пътя Плевен - Ловеч да стартира при започване на 2020 година, като индикативният период за довеждане докрай на обекта е началото на 2024 година

За сектора от пътя Плевен - Ловеч до пътя Русе - Велико Търново плануваното време за планиране на трите подучастъка е 180 календарни дни, в случай че няма правосъдни обжалвания по отношение на отчуждителните процедури, би могло да стартира строителството на този сектор в края на 2020 година, като индикативният период за довеждане докрай на обекта е средата на 2024 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР