През 2023г. предстои да се обяви обществена поръчка за трасето

...
През 2023г. предстои да се обяви обществена поръчка за трасето
Коментари Харесай

Шишков: Предстои обществена поръчка за трасето от Бургас до Царево

„ През 2023г. следва да се разгласи социална поръчка за трасето от Бургас до Царево. Неговата дължина е съвсем 53 км, където попада и оборудването - пътен възел „ Черноморец “. Това съобщи служебният районен министър, арх. Иван Шишков, в отговор на депутатски въпрос, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Шишков посочи, че заради влошеното положение на пътния възел Черноморец е въведена краткотрайна организация за придвижване, с която се не разрешава прекосяването на МПС с тегло над 12 т. по надлеза. Платното за придвижване е било стеснено на 5,50 м. Обходният маршрут за тежкотоварния трафик е по пътен възел „ Созопол “, от където по общинския път Черноморец - Созопол може да се стигне до гр. Черноморец.

Относно факторите, довели до недоброто експлоатационно положение на надлеза при пътен възел „ Черноморец ” на път 11-99. Арх. Шипков показва, че той е бил въведен в употреба през 1969 година „ През 2018 г, извънгабаритно МПС е нанесло удар на носещата му структура. За обезпечаване на сигурността на придвижване навреме са били подхванати дейности за унищожаване на свободни части от бетоновото покритие на ударените основни греди. През 2019 година още веднъж е било компрометирано в резултат на удар от извънгабаритно МПС и са били нанесени нови повреди по структурата. След двата случая е било осъществено проучване на надлеза от Института по пътища и мостове и са били открити проблеми по структурата ”, изясняват още от министерството.

От Министерство на регионалното развитие означават и че в капиталовата стратегия на АПИ за 2022 година е включен и главният ремонт на 113 км от път II-99 Бургас - Маринка - Созопол - Приморско - Царево - Малко Търново - граница Турция. През предходната година е бил направен техническият план за трасето, а поради дължината на правата, тя е била разграничена на подучастъци за по-добра действеност при осъществяване на публичните поръчки за избор на реализатори на строителството и строителния контрол. През ноември 2022 година е била оповестена открита процедура за избор на строител за трасето от гр. Царево до гр. Малко Търново, като дължината на този сектор е близо 59 км, оповестяват още от районното министерство. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР