През 2023 година видяхме много интересни премиери на редица смартфон

...
През 2023 година видяхме много интересни премиери на редица смартфон
Коментари Харесай

Motorola Razr 40 Ultra – истинският „убиец“ на iPhone

През 2023 година видяхме доста забавни министър председатели на редица смарт телефон устройства, а измежду тях както всяка година още веднъж имаше доста, които се определяха като такива, които ще изместят интереса към смарт телефоните на Apple. И макар че подобен уред към момента не е се е появил, гледайки към пазарните статистики, от има образци за модели, които наистина  отхапват сериозен дял от хората, които преди този момент са употребили Apple, а в този момент минават към Android апарати.

2023-а ще остане и с това, че имахме от ден на ден модели със сгъваеми екрани. Тенденцията навлезе самоуверено и на пазара към този момент има мощни модели със сгъваеми екрани, както и такива на по-достъпни цени. Чудесен образец, сплотяващ двете трендове е Motorola Razr 40 Ultra.

Смартфонът впечатлява с грациозен дизайн и новаторски функционалности. Сгъваемият модел разполага с 6,9-инчов Full-HD LTPO AMOLED вътрешен екран със зашеметяваща бляскавост от 1400 нита. Той има и висока периодичност на освежаване от 165Hz. Цветовата гама от 100% DCI-P3 и опцията за обрисуване на 1 милиард цвята го вършат същинско образно преживяване, допълнено от HDR10+ сертификацията.

Интересно изследване на Motorola демонстрира, че един от всеки пет души, закупили телефона Razr на Motorola се е отказал от iPhone, с цел да го направи. Последната версия на телефона Razr – чиято известност доближи своя връх първоначално и средата на 2000 година, когато сгъваемите телефони бяха извънредно публикувани.

„ Това несъмнено е фамилията, към което минават най-вече консуматори на iPhone “, съобщи Алисън И, началник на продуктовите интервенции на Motorola в Северна Америка.

За разлика от множеството производители на телефони с Android, в това число Гугъл и Samsung, Apple не продава сгъваем телефон. Въпреки че се приказва, че работи по такова устройство, както и по сгъваем iPad. Има някои спекулации, че до 2025 година Apple може да показа по този начин наречения „ сгъваем iPhone “ с органически светодиод, или OLED, екран, който може да се огъва.

Колкото до това, че е със сгъваем екран, това надалеч не е единственото преимущество на RAZR. Смартфонът разполага и с външен екран, който този път е по-голям и функционален. Той е поддържащ AOD, голям брой приложения и специфични функционалности. Всичко това е в пакет с квадратен дизайн вид „ мида “ и устойчивостта на Gorilla Glass Victus начело и откъм гърба.

Всичко се задвижва от мощния чипсет Snapdragon 8+ Gen 1 и графичния процесор Adreno 730. Те се подкрепят с  до 12 GB оперативна памет и 512 GB място за предпазване. Камерите не остават на назад във времето. 12MP главен датчик и 13MP ултраширокоъгълен датчик на гърба, както и 32MP селфи камера вътре.

Смартфонът впечатлява и с батерия от 3800 mAh, Тя поддържа бързо кабелно зареждане до 33W и безжично зареждане до 5W. Във връзка със свързаността, поддържа 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, NFC и други варианти. Работи на Moto MyUI 6.0, основан на Android 13. Смартфонът има странично инсталиран читател на пръстови отпечатъци и стерео високоговорители. Цветовите разновидности включват Infinite Black, Glacier Blue и изключителния Pantone 2023 Magenta.

Motorola предходната година показа и по-компактния Razr 40 със същия вътрешен екран, поддържащ 144Hz, HDR10+ и 1100 нита бляскавост. Отличава се със Snapdragon 8+ Gen 1. Той има до 12 GB RAM и 256 GB памет, както и по-голяма батерия от 4800 mAh. Цветовите разновидности включват Cherry Powder, Bright Moon White и Sky Blue Gray, предоставяйки още повече избор за потребителите.

А за какво сгъваем екран?

И до момента в който някои въпреки всичко считат, че ще е доста мъчно превъзходството на Apple да бъде преборена, факт е, че потреблението на смарт телефон със сгъваем екран, като Motorola Razr 40 Ultra, дава на потребителите новаторско и функционално преживяване, което минава границите на обичайните мобилни устройства.

Компактен дизайн и ултра-портативност

Разгъването и свиването на екрана разрешава на потребителите да се насладят на огромен екран, когато това е належащо, само че в същото време да запази портативността на устройството. Този стилен дизайн прави смарт телефона съвършен за тези, които ценят удобството на носене в джоба или чантата си.

Двоен екран, повече благоприятни условия

Вътрешният и външният екран на Motorola Razr 40 Ultra оферират разнородни благоприятни условия за потребление. Вътрешният екран е съвършен за гледане на мултимедийно наличие, игри и продуктивна работа, до момента в който външният дава бърз достъп до уведомления, приложения и други функционалности, без да е належащо разгръщане.

Персонализация и удобствоСгъваемите смарт телефони нормално дават по-голям надзор върху метода, по който потребителите могат да употребяват своите устройства. Motorola Razr 40 Ultra се отличава с външен екран, който поддържа персонализация и разнообразни функционалности като Always-On Display (AOD) и голям брой приложения, които могат да бъдат налични без да е належащо разгръщане на устройството.

Високоефективна продуктивност

С мощния чипсет Snapdragon 8+ Gen 1 и огромното количество оперативна памет, Motorola Razr 40 Ultra обезпечава бърз и ефикасен развой при потребление на приложения, игри и мултимедийно наличие. Гъвкавият екран прибавя неповторим аспект към потребителското преживяване.

Висококачествени камери и новаторски функционалности

Снабден с високоразделителни камери, както на гърба, по този начин и на вътрешния екран, Razr 40 Ultra дава опция за качествени фотоси и видеозаписи. Гъвкавият екран също по този начин може да бъде употребен за комфортни селфи, предлагайки по-широка гама от креативен благоприятни условия.

С тези преимущества, Motorola Razr 40 Ultra показва актуален метод към дизайна и функционалността на смарт телефоните. Той дава отговор на потребностите на потребителите за иновация и улеснение. Това го прави забавен модел, който към момента няма опция от Apple. И може би по тази причина е толкоз привлекателен за техните клиенти.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР