През 2023 година Пиер Гасли ще премине в отбора на

...
През 2023 година Пиер Гасли ще премине в отбора на
Коментари Харесай

Гасли не очаква да има проблеми в работата си с Окон

През 2023 година Пиер Гасли ще премине в тима на Алпин, където ще размени Фернандо Алонсо и ще стане съотборник със своя съотечественик Естебан Окон. Това партньорство сред двамата французи има капацитет да докара до доста главоболия на шефовете на Алпин, защото Гасли и Окон не са измежду най-хубавите другари в падока.

Двамата имат омраза между тях още от дните си в картинг сериите, само че самият Гасли съобщи, че не чака предишното да попречи на работата му с Окон.
 Шефът на Алпин таи очаквания, че обтегнатите връзки няма да пречат на Гасли и Окон Шефът на Алпин таи очаквания, че обтегнатите връзки няма да пречат на Гасли и Окон
„ Естебан е индивидът от падока който познавам най-дълго. Запознахме се когато бяхме на 6 години, преди цели 20 години, тъй че историята ни е дълга. Бих споделил, че и двамата постигнахме доста откогато сме във Формула 1, постигнахме една от фантазиите си (спечелването на победа).

„ Не е загадка, че в предишното не сме имали най-топлите връзки един към различен, само че аз мисля, че в този момент сме много по-зряли в сравнение с бяхме преди. Ние имаме отговорността да караме за производител и знаем, че ще сме си потребни един на различен в случай че работим дружно. Точно по тази причина аз не се тормозя. Мисля, че това е страхотният късмет да заровим томахавката. Вече организирахме няколко диалога и всичко е добре “, сподели Гасли в извънредно изявление за уеб страницата RacingNews365.com.
 Окон: Идването на Гасли в Алпин е страхотна история Окон: Идването на Гасли в Алпин е страхотна история
Той също по този начин показа своите очаквания борбите сред него и Окон на пистата да бъдат чисти и без произшествия, каквито Окон е имал в предишното със своите съотборници. Французинът имаше няколко случая със Серхио Перес до момента в който двамата си партнираха във Форс Индия през 2017 и 2018, а през миналата акция той имаше контакти и с Алонсо.

„ Същото е като с Юки (Цунода), Даниил (Квят) и Брендън (Хартли), когато си във Формула 1 ти искаш да побеждаваш. Няма значение дали става дума за твоя съотборник, или за водач от различен тим, в края на деня ти искаш да си най-хубавия. Но съперничеството сред съотборници би трябвало да е здравословно, би трябвало да работим добре поради тима “, изясни Гасли.

Той и Окон имат подобен опит във Формула 1, като някогашният водач на Торо Росо (Алфа Таури) и Ред Бул има общо 108 старта зад тила си, до момента в който Окон е със 111. И двамата имат по една победа, като Гасли е с общо три подиума, а Окон с два.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР