През 2023 година Хорхе Мартин отново ще бъде пилот на

...
През 2023 година Хорхе Мартин отново ще бъде пилот на
Коментари Харесай

Започнал ли е Хорхе Мартин преговори с Ямаха?

През 2023 година Хорхе Мартин още веднъж ще бъде водач на тима на Прамак Дукати в MotoGP, за който той се състезава от своя дебют в кралския клас през 2021. Според някои източници обаче испанецът не е удовлетворен от обстановката си в Дукати и даже към този момент е почнал договаряния с Ямаха за прекосяване в производителя от Ивата след края на идния сезон.
 Дукати разгласи с какви мотори ще разполагат всички водачи на марката през 2023 година Дукати разгласи с какви мотори ще разполагат всички водачи на марката през 2023 година
В началото на 2022 година Мартин бе апетитен като любимец за мястото в заводския отбор на Дукати, което бе заемано от Джак Милър. Много мощното показване на Енеа Бастианини с Грезини Дукати обаче накара шефовете на италианската марка да помислят доста съществено кой ще бъде новият съотборник на Франческо Баная.

В последна сметка трите победи на Бастианини през миналия сезон натежаха в интерес на италианеца, който през тази година ще си партнира със международния първенец Баная. За Мартин пък следва още една акция с Прамак Дукати, която обаче може да се окаже последна за него в лагера на Дукати, най-малко това сочи информацията на списанието Man on Wheels.
 Бастианини за връзките с Баная: На пистата всеки ще бъде самичък за себе си Бастианини за връзките с Баная: На пистата всеки ще бъде самичък за себе си
Според италианското издание диалозите сред представителите на Мартин и ръководителя на Ямаха Лин Джарвис към този момент са почнали. В момента водачи на японския отбор са международният първенец за 2021 Фабио Куартараро и вицешампионът от 2020 Франко Морбидели.

През 2022 обаче Морбидели разочарова доста със своето показване, записвайки единствено две влизания в топ 10 в 20-те надпревари. Това се случи в Индонезия, където той финишира седми в дъждовната конкуренция на „ Мандалика “ и във Валенсия, където на сухото той финишира 10-ти.

В крайното класиране италианецът приключи на 19-та позиция с едвам 42 точки, до момента в който неговият съотборник Куартараро финишира втори с 206 пункта повече след три победи и общо осем качвания на почетната стълбичка. Ако Морбидели не усъвършенства своята форма в началните стадии на сезон 2023, то е доста евентуално и от Ямаха да изискат да се разделят с него, което пък да отвори вратата за прехвърлянето на Мартин.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР