През 2023 година Енеа Бастианини ще бъде съотборник със световния

...
През 2023 година Енеа Бастианини ще бъде съотборник със световния
Коментари Харесай

Бастианини за отношенията с Баная: На пистата всеки ще бъде сам за себе си

През 2023 година Енеа Бастианини ще бъде съотборник със международния първенец в MotoGP Франческо Баная в заводския тим на Дукати. Бастианини си заслужи промоцията до главния отбор на италианците след мощното си показване с Грезини през миналия сезон 2022, в който той завоюва четири победи и приключи трети в крайното класиране.

По време на празненствата на Дукати за края на сезона в Болоня предходната седмица Бастианини, който към този момент не един и два пъти имаше успорвание дуели с Баная на пистата, призна, че двамата ще би трябвало да работят дружно, с цел да движат Дукати напред. Той обаче също по този начин отсече, че когато са на пистата всеки ще бъде самичък за себе си.

„ Аз съм тук, с цел да се опитам да печеля. Аз бях определен за формалния тим, тъй че сигурно ще имам късмет. Има доста водачи като нас – Пеко ще се опита да отбрани купата си, само че има и други водачи, които ще са мощни. Днес в MotoGP не е по никакъв начин елементарно.

„ Ние към този момент имахме няколко хубави борби на пистата и това би трябвало да продължи. Освен това ще би трябвало да работим дружно по развиването на мотора. На пистата обаче всеки ще бъде самичък за себе си, както и би трябвало да е “, сподели Бастианини.

Италианецът към този момент направи своя дебют като фабричен водач на Дукати. Това се случи по време на еднодневния тест на пистата „ Рикардо Тормо “, който се организира във вторника след края на сезон 2022.
14  MotoGP с първи предсезонен тест за 2023 година
„ Мисля, че се приспособих бързо, само че това беше единствено един тестов ден и е мъчно да се създадат крайни изводи. Отборът работи доста добре. Няма да има промени в моята електроника. Само шефът на моя екип беше заменен и ще би трябвало да създадем нова връзка с него “, съобщи Звяра по отношение на първия си тест като фабричен водач на Дукати.

Снимки: Gettyimages | Снимки: MotoGP

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР