През 2023 година Дениъл Рикардо няма да бъде на стартовата

...
През 2023 година Дениъл Рикардо няма да бъде на стартовата
Коментари Харесай

Защо Рикардо се радва, че не е получил оферта за титуляр през 2023?

През 2023 година Дениъл Рикардо няма да бъде на стартовата решетка във Формула 1, откакто той и Макларън се разделиха една година преди приключването на тригодишния договор на австралиеца. Вместо това той ще се завърне в Ред Бул, където ще бъде трети, авариен водач на „ Биковете “ и ще кара RB19 са в крайни случаи или по време на проби.
 Официално: Дениъл Рикардо се завръща в Ред Бул Официално: Дениъл Рикардо се завръща в Ред Бул
Самият Рикардо призна по време на гостуването си в формалния подкаст на Формула 1 – Beyond the Grid, че в известна степен се радва, че не е получил оферта да бъде титулярен водач в някой от водещите отбори. Той също по този начин разкри, че шефът на Хаас Гюнтер Щайнер се е свързал с него, само че той не е бил заинтересуван от място в американския отбор.
 Розберг: Рикардо нямаше избор Розберг: Рикардо нямаше избор
„ Както Гюнтер към този момент сподели, той се свърза с мен. Но след лятната пауза, изключително след серията от три следващи надпревари в Белгия, Нидерландия и Италия ми стана ясно, че самият аз не желая да се състезавам следващата година. Така че в известна степен аз се веселя, че огромните тимове не се свързаха с мен, тъй като другояче щях да съм в обстановка, в която малко или доста да съм заставен да подпиша. Но надълбоко в себе си имам вяра, че ми би трябвало малко отдалеченост от надпреварите “, показа Рикардо.

„ Можете да кажете, че съм изнемощял. Не се опасявам да си го призная. Това е едно от тези неща, за които всеки има друго мнение. Но в последна сметка аз се познавам най-добре, знам по какъв начин се усещам и какво желая.

„ Не желая да кажа, че съм единственият водач, само че не бих споделил, че съм като множеството спортисти, за които множеството тренировки оказват помощ. При мен от време на време това води до огромно комплициране и по тази причина почивката би ми се отразила доста добре. Това може да ви се коства необичайно, само че за мен работи доста добре “, добави още австралиецът.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР