През 2023 г. трябва да има увеличение на на работещите

...
През 2023 г. трябва да има увеличение на на работещите
Коментари Харесай

Деян Стаматов: Трябва да има 30% увеличение на учителските заплати


През 2023 година би трябвало да има нарастване на на работещите в системата на междинното обучение с 30% - както за учителите, по този начин и за работещите в Министерството на образованието и науката (МОН) и в Регионалните ръководства на образованието (РУО). За това приканва Диян Стаматов, ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура в България (СРСНПБ), който е и шеф на 119-о Средно учебно заведение „ Акад. Михаил Арнаудов “ в София.

„ Едно от най-важните неща, което би трябвало да продължи, като предпочитание, вяра и упования, е за увеличението на, тъй като те сега са положителни, само че би трябвало да се поддържа и отсега нататък наклонността за 125% междинна заплата в просветителната ни система ", съобщи Стаматов в изявление за Българска телеграфна агенция.

Той означи, че аналогична е обстановката и в Унгария, където с доста висок ритъм се планува на заплатите на учителите, с цел да доближат те 2000 евро.

„ Нашите заплати сега, макар че са високи, действително стартовата учителска заплата е 750 евро. Това значи, че доста средства би трябвало да бъдат заложени, с цел да достигнем европейските стандарти, тъй като се чака прекосяване към еврото през идната година “, изясни още ръководителят на СРСНПБ.

Той означи също по този начин, че това е належащо, „ с цел да не се окаже, че още веднъж сме на дъното на възнагражденията в Европейския съюз с нашите училищен заплати “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР